Detta är grabbar födda 2002 och det är 12 sugna bandyspelare. För det är precis vad som börjar ta form – bandyspelare och bandyspelet. Det är en stor skillnad i år där vi ledare har sett en markant ökad spelförståelse på isen, fast det är klart en stor dos av lek finns också.

Förutom barnen består även P11 av fyra ledare som driver lagets alla olika arbetsuppgifter, allt från tränare, materialare, och administration. Vi har identifierat roller för ledarstaben vilket underlättar när det kommer olika sysslor som behövs utföras.

Träningarna utförs gemensamt med P10 truppen, detta medför att vi har en bra storlek på träningtruppen och det skapar ett gött tjöt både i (det trånga) omklädningsrumment samt på isen.

När det gäller matcher så har började vi tidigt i år med både Cuper och Seriespel, detta är möljigt då isen ligger tidigt på många arenor och vi utnyttjade detta så mycket vi kunde. Redan i October åkte till Lidköping för Villa Cup och därefter 3e November rivstartade vi med poolspel på SkarpeNord. Vi spelar både i Göteborsserien och Västgötaserien och efter en snabbräkning av antalet matcher fram till nyåret så hade grabbarna dragit på sig matchtröjorna 28 gånger…det märks att grabbarna verkligen gillar att spela bandy…och det finns inget stop för mer. Efter matcherna brukar det bli ett besök på Donken tillsammans, garanterat populärt.

Vi har en väldigt bra gemenskap med hög tränings- och matchnärvaro vilket är väldigt roligt att se, och just gemenskapen är något vi betonar hårt då vi anser det är ett grund fundament till framtida bandy upplevelser hela vägen till seniorspel.

Vi spelar endast i poolspel form vilket är nytt för i år när det gäller 7-manna spel i Göteborg Distriktet. Modellen är att spela 3 matcher a 30 minuter under en halvdag med ett brake i mitten. Detta medför en större möjlighet att stimulera och coacha grabbarna samt också generera större socialt umgänge vid fler tillfällen, inte bara för barnen utan gäller även föräldrarna.

För P11 avslutas säsongen med Broman Cup i Örebro den 1-3 mars och det är de sista 7-manna spelen vi gör för nästa  nästa säsong går vi över till 11-manna och nya utmaningar.

Väl mött / Ledarna

Ps vi som är ledare är :

Erik Enström
Sven Börjesson
Mathias Frykholm
Per Hellman