IFK Kungälv P13 – laget som med många bra ingredienser blir en helhet.

Denna säsongs IFK Kungälv P13, började sin resa redan förra säsongen. Då spelarna som är födda år 2000 var P13 Göteborg och de som var födda 20001 var P11. Anledningen till detta var att vi slogs ihop till en och samma träningsgrupp.

Bara att få ihop två olika åldersgrupper kan vara besvärligt, lägg därtill att det kom sexs nya spelare ifrån ”andra sidan älven”.

Besvärligt? Eller en möjlighet till att skapa något nytt? Det är konstigt hur man lätt kan se problemen i allt eller så kan man se möjligheten i allt! Det krävs insikt, kunskap och en strategi men mest en vilja att utveckla, förändra och skapa nytt!

Genom att flytta gränserna för vad som är vanligt, bekvämt och ”lagom”! Helt plötsligt öppnas nya dörrar, tankar, idéer, nytänkande, man triggar varandra, ställer krav och då blir det riktigt bra!

Hur kommer det sig?
Kunskap, föreberedelser, spelstrategi, genomförande och passion.

Är det så enkelt?
Ja, i den enkla formen, men det krävs mod, envishet och ett dj…. anamma!  Alternativet är att köra ”safe stilen”, det bara rullar på och man orkar inte ”att bry sig”.

Leder det till något?
Ja, om man tror på det, vågar bryta mönstret, flytta fokus ifrån resultatet, vilka spelare som är bäst, gjort mest mål och istället fokuserar på det viktigaste,” Laget” istället för ”jaget”.

Nytänkande eller sunt förnuft?
Ja, det kan man diskutera, eller så lägger man det åt sidan och fokuserar på den personliga utvecklingen!  Varje liten del betyder allt och med det blir det en helhet, d.v.s. ”Laget”!

Vi har på denna otroligt korta tid lyckats med att få ihop ett lag som utvecklas och presterar! Det betyder att vi alla utvecklas i olika takt men ändå bidrar till laget, det som är viktigast?

Alla är delaktiga, smaka på det! Vad betyder det?
Jo, det finns en tendens att de som utmärker sig mest, ”bollåkarna” är det som lovordas mest! Inte hos oss, här är det de spelare som försöker att få fler delaktiga i spelet som vi vill lyfta fram! Vår strategi är att alla skall bidra, vara delaktiga i spelet. Risken är stor annars att många killar tröttnar och inte känner sig som en i det viktigaste, d.v.s. laget!

Hur har det gått för oss denna säsong?
Vi försöker inte prata så mycket om resultatet, utan om prestationen!  Det är dock viktigt att vinna för självkänslan samt att få in en ”vinnarkultur” o.s.v.  Viktigast är dock vad vi vill göra just här och nu, nästa steg i utvecklingen, individuellt eller som lag. Målbilden är prestationen, inte hur många mål någon speciell spelare har gjort o.s.v.

Vi vet att vi är bra i vår åldersgrupp, ödmjukt vet vi också att vi har mycket att lära, och skönt är det för vi har många år på oss innan vi måste vara som bäst!

Vill man läsa mer om oss kan man gå in på http://www.laget.se/IFKBANDYP13

Önskar vi oss något i framtiden?
Jaaaa! Bandyhall! Det vill säga mer istid, mer administrativ hjälp och hjälp med andra sysslor inom laget samt att ”få hålla ihop den här goa gruppen pöjkar utan att behöva splittras nästa år”

Hälsningar ”Laget IFK Kungälv P13”