Dags att le igen? VM är över och nu återstartar elitserien för Kungälvs del med hemmamatch och streckmatch mot Vetlanda BK i antingen kampen om slutspel eller undvika kvalserie.Så jämt är det och förhoppningsvis får vi se IFK le igen onsdag kväll.  Det är en mycket viktig match för IFK i kampen om slutspelsplats och därför bjuds det på fri entrée på Skarpe Nord för att kunna fylla upp läktarna och ge laget rejält stöd.

Vetlanda BK på plats elva i tablellen skuggar IFK på plats nio. Lagen har båda 18 poäng men Kungälv ligger före på bättre målskillnad och en vinst i onsdagsmatchen drygar ger en skillnad i poäng som kan vara värdefull under resten av serien. Båda lagen har fyra poäng upp till sista slutspelsplatsen som idag innehålls av mästa mästarna Västerås SK.

VSK som inte lyckats få till det innan VM-uppehållet har förlorat många matcher på raken, senast mot formtoppade IFK Vänersborg med 8-3, oc h tappat i tabellen. Fyra matcher återstår och åtta poäng att spela om så det kommer att bli en kamp ändå in i kaklet mellan Västerås, Kungälv, Vetlanda, IK Sirius och GAIS. Enda lag som inte har chans på slutspel är nykomlingarna IFK Motala och Ljusdals BK som får sikta in sig på kval.

Kungälv har tränat på bra under VM-uppehållet och gjorde en klart godkänd insats i träningskampen mot Finlands VM-lag på Skarpe Nord den 24 januari. Förlust med 8-2 och då spelade IFK utan sina finska landslagsmänn, Mikko Rytkönen, Mikko Lukkarila samt Markus Kumpuoja som naturligtvis lirade i Österbergs landslag, och hade fyllt upp med egna juniorer som står och bankar på porten till A-truppen. Kungälv leddes av assisterande tränare Jonny Samuelsson och lagledare Jörgen Sjöholm.

Speedkulan, #20 Mattias Johansson om matchen
- Känns som en nystart nu när Österberg och våra Finska kamrater är tillbaka igen och vi skall visa vår härliga publik på Skarpe Nord att vi hittat spelglädjen och vågar släppa bromsen, då kommer vi mala ner Vetlanda, säger Mattias Johansson.

Nu är dock VM som sagt över och elitserien går in i en intensiv period med fyra matcher på mindre än en vecka. 12 februari är sista seriematchen på Skarpe Nord då Västerås SK kommer på besök.

På kvällen lottas därefter SM-slutspelet och om Kungälv kan hitta tillbaka till vinnarformen som fanns innan jul kan vi få se IFK i slutspel. I den andra ändan av hypoteserna står en kvalserie på programmet då det inte är mer än två poäng ner till GAIS som idag ligger på kvalplats.

Återstående program:
6 feb kl 19.00 Vetlanda hemma
8 feb kl 19.00 Ljusdal borta
10 feb kl 15.00 Sandviken borta
12 feb kl 19.15 Västerås hemma (gemensam omgång och matchstart)

Välkomna

Vi som bjuder på entrén är:

Agnesbergs Grävtjänst
Allgott&Villgott AB
Aristo
Asfalttjänst
Bomans Foto
Borst Anders
Bosses Trafikskola
BOWA
Kinnarps Interior
CarryLine
Din Bil
E J
Eyvis
Eyvis (2)
Fastighetsbyggen I Väst AB
Figo System
Forex
Göta Energi
Handelsbanken
Holmströms Kranar
Hurtigs Bil
ICA Maxi
ICA Mölnlycke
ICA Nära Skafferiet
Inlands Försäkringar
Inter EL
IT Grafiska
Janne Domare
JB service och montering
Jesper Transport
Kareby Bil
K-Plåt
Krister Nilssons Måleri
Kungshus
Kungälkvs Energi
Kungälvs Kommun
Kungälvs Transporttjänst
Kungälvs Trä
Kungälvsposten
Lars Åke Bergström
Lärkan
Marbergs Mur o Kakel
Marieholms service
Metodsvets
NCC Construction Sverige AB
Nya Plåtslageriet i Kungälv AB
PCN
PH´s Yrkerskläder
PNW Bygg ab
Sappa
SEB
Skarpa Gubbar
Skoherloff
Sportservice
Stefans El
Stengrundens Bygg AB
Studiefrämjandet
Ståhl & Ström
Sune Stolpe Bygg & fastighetsservice
Swedbank
Temag Pumpar
TP-Sport & Konfektion
Wallmek
Venab
XDIN
Ytterby Ventilation
Ängegärde Bygg
Östra Tull