Vetlanda drog det längsta strået i fyrapoängsmatchen mot Kungälv och drog därmed ifrån IFK i jakten på slutspel.

Laget började dock piggt mot Vetlanda och tog ledningen genom att Lukkarila lobbade bollen över ”Skorven” Persson i Vetlandas kasse efter ett lysande utkast av Virtanen. 2-0 fixade Daniel Gratjov efter en tilltrasslad sistuation i VBK’s straffområde men sen var det stopp. Det var ett ständigt åkande från IFK’s sida till strax över mittplan för att sedan vända ur och hem och försöka igen.  Vetlanda stod i princip och bara väntade på att IFK skulle vända hem och efter några hemvarv kom en flipp, så var det med det. Mitt i allt detta vändande kom dock Vetlanda igenom och kunde reducera till 2-1 och det var allt som hände i halvleken av spännande karraktär.

Halvtid: IFK Kungälv – Vetlanda BK 2-1

Andra halvlek började som den första med skillnaden att VBK stressade IFK något högre upp i banan och pressade Kungälv. Inget lossnade och för IFK som kundet bryta mönstret och Vetlanda hade kommandot utan att egentligen skapa något farligt men mitt i det hela kom William Sjöberg igenom och kunde kvittera. VBK tog också ledning med 2-3 på straff efter att Hampus Kärrman blivit utvisad för knätackling i straffområdet, en straff som för övrigt var tveksam. 2-4 gjordes elegant av Jesper Jonsson som för övrigt även gjorde VBK´s reducering i första halvlek. 3-4 pangade Mathias Johansson in i slutminuten och sekunderna senare blåstes matchen av.

Vetlanda kan nu på allvar ta upp kampen om den sista slutspelmatchen då VSK förlorade mot Bollnäs medan Kungälv får sikta på att undvika kvalserien. Till dagens match skall dock också nämnas att domartrion inte hade sin bästa dag på jobbet utan många domslut var direkt tveksamma eller uteblev helt.

Närmast väntar Ljusdal på bortaplan och kanske idéerna har hittats som kan låsa upp den nervknut som IFK nu har drabbats av

Slutresultat: IFK Kungälv – Vetlanda BK 3-4 (2-1)