IFK Kungälv förlorade på söndagen den viktiga bortamatchen mot Sandviken trots ledning i halvtid.
– Vi spelade riktigt bra i första. Sen tappar vi matchen på saker som är svåra att göra något åt, säger Tommy Österberg. 

Efter ledning i halvtid borta mot Sandviken tändes hoppet rejält för alla Kungälvssupportrar då en seger troligen skulle innebära en direkt avgörande match mot Västerås på tisdag om den sista slutsspelsplatsen.

Efter mål av Mattias Johansson framspelade av brorsan Fredrik och ett straffål av Mikael Lindberg kunde laget gå till halvtidsvila med 2-1 i ryggen inför de sista 45 minuterna.
– Vi spelade riktigt bra och hade flera klara målchanser och kunde haft en större ledning. Sandviken hade mycket boll precis som vi visste men vi var hela tiden farliga i våra omställningar och hade de klaraste målchanserna med skottlägen central i straffområdet, säger Tommy Österberg.

Halvtidsresultat: Sandviken – Kungälv 1-2

Sex minuter in den andra halvleken vände dock Sandviken på steken då man satte dit sin andra hörna för dagen. Efter målet rann det snabbt på med 3-2, 4-2 och 5-2.
– Målen efter deras kvittering är inte så mycket att göra något åt. Vi ligger bra i försvaret, spelar som vi vill men små detaljer gör att de får in mål som inte borde vara det och sedan orkar vi inte riktigt komma tillbaka, säger Tommy Österberg.

Resten av matchen blev sedan något av en transportsträcka då Kungälv blev stressade och inte lyckades skapa något riktigt tryck på Sandviken.
– Överlag tycker jag vi gör en bra prestation och vi har haft en riktigt bra resa med bra snack och stämning i gruppen. Precis som mot Ljusdal försvarar vi oss bra, gör bra saker. Vi fick inte riktigt så långa anfall som vi ville ha men vi var farliga i omställningarna så det är något vi kan ta med oss till på tisdag mot Västerås, säger Tommy Österberg.

Resultatet innebär att Kungälv troligen måste vinna mot slutspelsklara Västerås för att undvika kvalspel.
– Vi får föröska att göra vårt och se till att göra det vi pratat om. Helgen ger oss ändå en bra känsla spelmässigt och det får vi ta med oss inför tisdag, säger Tommy Österberg.

Matchen mot Västerås blir oerhört spännande för Kungälv som i praktiken har saken i egna händer och därmed kan fokusera på en ny elitseriesäsong vid vinst.


 Alla matchfakta hittar ni här: