På tisdag 19:15 avgörs det om IFK Kungälv behöver kvala för att stanna kvar i elitserien eller om man redan från onsdag kan sätta igång arbetet inför nästa säsong.

Efter 25 matcher, en strålande inledning och en mindre bra avslutning på säsongen behöver IFK Kungälv vinna säsongens sista elitseriematch för att stanna kvar i serien utan kval.

Efter helgens matcher i bortaturnén med seger med 5-1 mot Ljusdal och förlust  mot Sandviken med 2-6 känns det ändå som laget har formen på gång inför matchen mot Västerås.
– Vi gjorde en bra helg och har en bra känsla inför matchen mot Västerås, säger IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg.

För att Kungälv ska säkra nytt kontrakt krävs det troligen att laget vinner mot Västerås. Vinner man har man saken i egna händer om inte Sirius fullständigt skulle spela skjortan av Motala i den sista omgången samtidigt som Vetlanda slår Gais.

I Västerås är det frågetecken kring Pekka Rintala och Jonas Nilsson som båda har skadekänningar. Då laget redan är klart för slutspel är det därför oklart om ovanstående spelare kommer till spel. Efter lagets förlösande seger mot Vetlanda i söndags kan laget gå ut och spela helt avslappnat och om laget väljer att vila sina slitna spelare eller om man ser matchen som en viktigt förberedelse inför slutspelet får vi se vid matchstart.

I Kungälv räknar man med att kunna ställa upp med bästa laget för att kräma ur sig allt vad man har för ett härligt avslut av säsongen på Skarpe Nord.

Nu gäller det för både supportar, spelare och funktionärer att visa att vi hör hemma i eliten. Förhoppningsvis visar vi det redan på tisdag istället för att behöva visa det i ett kval. Tillsammans står vi starka oavsett utgång.

Matchstart 19:15