IFK Kungälv säkrade genom 6-1 mot Västerås nytt kontrakt i elitserien.
– Riktigt skönt, säger tremålskytten och lagkaptenen Mikael Lindberg. 

Inför den sista omgången var förutsättningarna enkla för Kungälv mot Västerås på ett snöigt Skarpe Nord. Vid vinst skulle laget säkra nytt kontrakt utan ett ovisst kval, samtidigt som poängförlust skulle innebära det motsatta.

Kungälv tog också tidigt kommandot i matchen mot ett blekt Västerås som saknade flera spelare på grund av skador och sjukdomar. Det ska dock inte ta bort något från ett stabilt och engeririkt Kungälv som visade takter som vi gärna hade sett i ett slutspel.

Trots spelövertaget dröjde det dock tills den 20 minuten innan Kungälv fick utdelning då den inte helt vana hörnskytten Fredrik Johansson dundrade in en högerhörna till både publiken och lagets stora lättnad.

Kungälv fortsatte att trumma på och fem minuter senare var det dags igen då Mikael Lindberg dunkade  lagets andra hörna bakom David Movitz i VSK-målet.

Trots att Anders Bruun några minuter senare kunde reducera ställningen till 2-1 på straff blev det aldrig riktigt spännande på Skarpe Nord då Mikael Lindberg innan halvtidsvilan satte dit Kungälvs tredje hörnmål för dagen till 3-1.

Halvtidsresultat: 3-1

I den andra halvleken ångade Kungälv sedan på som i den första. Det spelade ingen roll att Mikael Lindberg kostade på sig att missa en straff. Segern var aldrig hotad och Kungälv visade upp en bra fart och passningspel som också visar att det här laget har både framtiden och större uppgifter framför sig att sig an.

När de 90 mintuerna var spelade hade Kungälv gjort ytterligare tre mål. Tre sköna mål som fastställde slutresultatet till 6-1. En underbar seger som gör att klubben och a-laget nu kan blicka fram mot en ny säsong i elitserien till hösten.

Alla matchfakta hittar ni här:

Mer kommentarer från Tommy Österberg, Axel Ekholm och Mikael Lindberg hör ni i BandyTV och Matchsnack.

En bildspecial från fotograf Michael Erichsen ser ni imorgon på ifkkungalv.se