P15 truppen består denna säsong av 14 spelare, födda 1998 och 1999. Efter att ha tappat ett 10-tal spelare sen förra säsongen, bestämde sej ledartruppen för att något måste göras. Man startade sam-träning med P15 i Kareby och det har blivit riktigt bra.

Det är Urban Martinson, Jens Bjönness och Roland Olsson som berättar om de djärva sprången man gjort inför denna säsong. Men med på ledarsidan finns också Håkan ”Hogge” Olsson samt slip- och materialaren Jörgen Underlin, dock inte med idag.

- För att få behålla våra spelare och för att kunna bredda våra träningar sökte vi upp Karebys P15-ledare och kom överens om att träna tillsammans i Ale Arena där vi under september och oktober hade var sin träningstid, berättar Urban.

Jens och Roland fyller i med att det blev så lyckat att vi fortsatte med samarbetet även på Skarpe Nord, d v s alla spelarna är välkomna att vara med på lagens träningar, både IFK:s och Karebys. Ingen värvning har skett mellan lagen, men tre Karebyspelare har valt att gå över till IFK vilket gjort att spelarna blivit ganska jämt fördelade i de båda lagen där samarbetet fortsatt flyter på.

Båda lagen spelar i P15 VästGöta och IFK är är bland topplagen enkelserien där man förutom Kareby möter Villa, Vänersborg, Gripen, Frillesås, Höjden, Mölndal och Skövde.

Efter att ha gjort riktigt bra ifrån sej i Kosa-natta cup i Örebro förstod ledarna att laget skulle komma att klara att spela i årets P15 Syd poolspel där lag som Villa, som har två P15-lag, med ett topplag, är en av flera tunga motståndare. Urban berättar att målet med att komplettera med poolspel, är att killarna får en chans till extra utveckling genom sitt möte med riktigt bra lag. Man har vunnit flera halvlekar och ha inga jätteförluster bakom sej. Killarna är med i både tempo och spel.

Truppen har en fast träningstid i veckan, tisdagar, därefter är det tilldelade tider som gäller på 4 veckors basis berodde på matcher och A-lagsträningar på Skarpe Nord.

Även kvarvarande föräldrar kämpar på med alla de sysslor som tillkommer lagen som exempelvis kioskansvar.

-Ja, avslutar Urban, alla ställer upp och vi har en mycket bra sammanhållning. Och vi är riktigt nöjda med att kunna fått en större träningstrupp genom vårt samarbete samt att killarna utvecklas hela tiden.

Läs mer om laget: http://www.laget.se/IFKP15

Vi tackar P15 och önskar förstås ett fortsatt Lycka till i serien men framför allt i poolspelet.