Med en omgång kvar av juniorelitserien behöver IFK Kungälvs P20-lag ta poäng i den sista matchen borta mot Villa-Lidköping för att nå slutspel.
– Vi åker dit för att vinna och har en bra känsla efter att vi slog dem senast, säger lagets tränare Anders Liw.

På söndag spelar IFK Kungälvs P20-lag säsongens så här långt viktigaste match. Efter att man förra veckan vänt ett 3-5 underläge till vinst mot Villa på Skarpe Nord behöver laget återigen ta poäng mot västgötarna.
– Vi brukar spela jämna matcher mot Villa. Sist var det inte så mycket bandy utan mest bonka långt i snöblasket men vi tror att bättre förutsättningar inomhus kommer att gynna oss, säger Anders Liw.

För IFK Kungälvs P20-lag som består att stommen av det P18-lag som vann SM-guld förra säsongen har säsongen gått lite upp och ner.
– I nästan alla lag spelar de bästa spelarna med sina A-lag, mycket handlar om hur spelscheman hänger samman, säger Anders Liw.

För Martin Karlsson som tillsammans med Anders Liw tränar laget och som varit med i ledarstaben för P20 under flera år är årets lag bättre fördelat över åldrarna än på länge.
– För året hade vi bara en sistaårsjunior och vi förlorade vädligt mycket. Nu har vi en bra mix över tre årskullar och spelarna som var med förra året kan bidra med lite tyngd och rutin av att varit med sedan tidigare samtidigt som de flesta i laget kan vara med även kommande år, säger Martin Karlsson.

Sista året för 93:orna
För spelare som Robert Thelin, Kalle Karlsson, Filip Karlsson och Daniel Lyckman som är födda 93 och därmed gör sitt sista juniorår blir söndagens match extra viktigt då man får chansen att uppleva ett slutspel.
– Det hade ju varit riktigt kul med ett slutspel både för dom killarna och en bra erfarenhet för dom yngre. Det här laget kommer kanske vara som näst nästa år men vi är redan bra nu och siktar så klart på att gå så långt som möjligt, säger Anders Liw.

Oavsett om laget når ett slutspel eller inte tycker Martin Karlsson att laget har gjort en bra säsong där många spelare utvecklats.
– Vi har ett antal riktigt bra bandyspelare som hävdar sig bra mot övriga Sverige. Sen har säsongen varit lite upp och ner. Tittar man på det har vi tappat lite onödiga poäng, men det gör man ju nästan alltid över en hel säsong. Men vi hoppas att vi ska slå Villa och då är vi ju klara för slutspel säger Martin Karlsson.

Matchen mot Villa börjar klockan 13.00 i Lidköping. Så för alla er som vill ha en trevlig söndagsutflykt, packa fikakorgen och åk med och stötta P20 mot slutspel.