…….bra avslut efter säsongens långa resor med massor av  ”Bettans Bandysallad”. Det blev oavgjort i sista matchen mot västkonkurrenten Vänersborg, och det för andra gången!

Det är glada och entusiastiska ledare som berättar glatt upprymt om P18 och medans Conny Kihlvall slipar inför kvällens träning, berättar Stefan Bergren, Stephan Lundberg och Robert Andersson gärna om sitt goa gäng som haft tufft motstånd under säsongen.

Laget, som består av övervägande 96:or men även några 95- och 97:or, har precis avslutat Trippleserien där man i år varit förstaårs-juniorer vilket inneburit att man spelat mot övervägande 95:or. Förutom att man fått spelare från Surtes juniorer, har laget spelare som bor i Nol och Alafors och faktiskt en från Torslanda!

- Nu senast spelade vi oavgjort mot Vänersborg även borta, berättar Stefan med en blinkning, och även om vårt mål förstås varit att gå till slutspel, har vi ändå lyckats bra. Vi har jobbat för att hålla vårt spelsystem (A-lagets) och inte vika undan trots eventuella underlägen.

I Pojke Elit, en s k ”Trippelserie”, där lagen möts tre gånger, har bussresorna blivit riktigt långa då man förutom Villa, Vänersborg, Nässjö och Vetlanda, har man också mött Västerås och Tillberga.Det innebär förstås långa resor.

- Ja, skrattar Stephan, Vi har nog rest ca 700 mil under säsongen, sett mängder med filmer och ätit otroligt mycket ”Bandysallad” från Bettans……

En stor förändring sen slutet av förra säsongen, är att laget haft en ”mentor” i Johnny Samuelsson och det har varit riktigt bra. Johnny, en otroligt positiv kille har varit med från försäsongens spänstträningar till att vara med på träningar och matcher.

- Vi kan alltid ställa frågor och stämma av med Johnny och det har varit toppen, säger Stephan.

På frågan om vad som varit viktigt under säsongen som gått, blir svaret att ”laget framför jaget” är något man spelar efter. Killarna kämpar tillsammans i varje match och det är viktigare med lagets framgång än den egna. – och, lägger Robert till. Positivit tänkande är mycket vi pratar om. Att känna att matchen är körd redan före starten är som att skänka bort poängen. Vårt resonemang, när vi spelat i årets tuffa serie, är att det skall vara tufft och slitsamt att försöka slå oss. Ingen poäng lämnas gratis.

Inför kommande säsong är målet klart: Vi skall till slutspel!

Vi önskar P18 stort lycka till och tackar för intressant samtal.