IFK Kungälvs P20-lag gjorde en stark insats när man på hemmaplan spelade 4-4 mot Vänersborg i den första av två kvartsfinaler lagen emellan.

IFK Kungälv som haft svårt för Vänersborgs P20 lag som dessutom tog hem hela grundserien tog tidigt tag i matchen och ledde efter 14 minuter med 2-0 genom mål av Niklas Karlsson och Andreas Berggren Eckerth. Innan halvtidsvilan hade Vänersborg dock kvitterat till 2-2.

Precis som den första halvleken blev sedan den andra tät och jämn. En storspelade Victor Lindblom i målet och en stark defensiv bäddade dock för att Kungälv återigen kunde rycka till en två målsledning. Det efter att Robert Thelin direkt efter pausvilan först gjort 3-2 och sedan Andreas Berggren Eckerth satte dit sitt andra mål för dagen.

Vänersborg skulle dock komma tillbaka ännu en gång och med bara en minut kvar av ordinariematchtid fick man också in en kvittering till 4-4 efter att man först reducerade till 4-3 efter 61 minuter.

Resultatet skapar spänningen införlördagens returmatch i Vänersborg, där IFK Kungälvs P20-lag alltså i högsta grad är med i matchen mot Vänersborg som på förhand  ses som en av huvudkandidaterna till att vinna P20-SM-guldet den här säsongen.

En medalj som IFK Kungälv precis som i år kan utamana om då många av lagets spelare får spela P20 i minst en säsong till efter den nuvarande.