IFK Kungälvs P20 lag räckte inte hela vägen i den andra kvartsfinalen mot Vänersborg. Efter en jämn första halvlek rann Vänersborg iväg i den andra och vann med 10-3.

Efter 4-4 på Skarpe Nord i torsdags fanns det förhoppningar om en semifinal plats för IFK Kungälvs P20-lag. Efter dryga halvtimmen var det fortsatt jämt då Vänersborg ledde knappt med 3-2, en ställning som innan pausvilan sedan blev 4-2, efter att moståndarnas Nils Berner stått för tre raka mål. För Kungälv gjorde Per Ohlsson lagets första mål på frislag och det andra målet gjorde Axel Ekholm.

När Berner efter pausvilan ökade på till 5-2 orkade P20 inte resa sig, och föll till slut med 10-3. Kungälvs tredje mål gjordes av Andreas Berggren Eckerth.

Sammanfattningsvis kan man summera P20:s säsong som lyckade. Många spelare gjorde sitt första år i åldersklassen och laget tog sig till slutspel och pressade guldfavoriten Vänersborg.

Nästa år finns det därför stor anledning att hoppas ännu mer av detta gäng som med ett års rutin i kroppen säkert vill vara med och slåss om en plats i en final på Friends Arena.