På grund av att IFK Kungälv är i behov av ekonomiskt hjälp för att klara vår elitlincens skickades följande brev idag ut till våra sponsorer, medlemmar och supportar. 

Under ett möte med föreningen svensk elitbandy (FSE) under tisdagen underströks det att om föreningen inte gör kraftiga åtgärder för vår ekonomi så kommer vi inte att beviljas elitlicens kommande säsong. Vi ber er därför läsa igenom vårt brev för att se om ni har möjlighet att hjälpa oss.

Kära medlemmar, supportrar och sponsorer 

Efter ännu en säsong där såväl vårt A-lag som våra cirka 200 barn och ungdomar visat att vi är en framstående förening i bandysverige väntar nu en mycket tuff tid för IFK Kungälv.

Det som ligger bakom situationen är bland annat det stora ekonomiska bortfall föreningen drabbades av när isen inte var spelbar på annandagen, samt kraftigt minskade intäkter från ett antal befintliga sponsorer och att vi inte lyckats i vårt arbete med att rekrytera nya samarbetspartners.

Styrelsen har som en åtgärd gjort förändringar i vår intäktsgrupp. En ny marknadschef har utsetts som från och med nu kommer börja med såväl våra befintliga som nya tänkbara sponsorer. Detta gör att vi inför nästa år ser ljust på att komma upp i den intäktsnivå vi tidigare legat på och inte
hamna i samma sits igen.

Läget för detta verksamhetsår är däremot akut. Klubben behöver få in pengar för att klara vår verksamhet samt behålla vår elitlicens och inte
behöva göra avkall på våra sportsliga satsningar.

Om vi med er hjälp lyckas ta oss ur detta tuffa läge som vi befinner oss i ser vi ljust på nästa säsong. En glädjande nyhet är att vår lagkapten Mikael Lindberg förra måndagen skrev på ett nytt tvåårskontrakt och vår sportgrupp arbetar med satsningen för vårt A-lag och duktiga P20-lag som vi nästa år tror har chansen att vinna SM-guld.

Vi ber därför er som har möjlighet att hjälpa oss. Varje krona är viktig för att vi ska kunna fortsätta kunna njuta av bandyn i Kungälv.

Vi har satt ihop två stödpaket för privatpersoner och två paket för företag. Mer om dessa paket kan ni läsa längre ner på sidan.
Alla som bidrar kommer att redovisas på vår hemsida om inget annat önskas.

Om inget av paketen känns rätt för er tas valfri gåva emot på Bankgiro: 216-9233.

Med gemensam kraft och engagemang är vi övertygade om att vi tillsammans ska klara det här; så att vi även i fortsättningen får njuta av den gemenskap och glädje som IFK Kungälv ger såväl våra ungdomar som Kungälvspubliken när isen ligger blank på Skarpe Nord.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen
IFK Kungälv

Stora stödpaketet
Bidra med 500 kronor i månaden under fem månader.
Skicka ett e-brev till kansliet@ifkkungalv.se.

Skriv ”Stora stödpaketet” och ert namn i brevet.

Lilla stödpaketet
Bidra med 250 kronor i månaden under fem månader.
Skicka ett e-brev till kansliet@ifkkungalv.se.
Skriv ”Lilla stödpaketet” och ert namn i brevet.

Stora företagsstödet
För 15 000 kronor gör ditt företag en viktig insats för att rädda IFK Kungälv.
Som tack erbjuder föreningen ert företag att förknippas med valfri spelare i vår A-trupp under nästa säsong. Varje gång spelaren omnämns av IFK Kungälv omnämns även ert företag. Som ett exempel så har under året Markus Kumpuoja omnämnts Markus ”Kungshus” Kumpuoja.
Spelaren kommer även vara tillgänglig för bilder t.ex. tidningsannonser och annan marknadsföring av ert företag om det önskas.
För att bidra med stora företagsstödet ring vårt kansli på 0303-13330 eller skicka ett e-brev till
kansliet@ifkkungalv.se.

Lilla företagsstödet
För 5000 kronor hjälper ditt företag att rädda IFK Kungälv. Som tack kommer ert företag att omnämnas på vår hemsida och ert företag kommer ha möjlighet att använda sig av klubbens varumärke och spelare i marknadsföringskampanjer. För att bidra med stödpaketet ring vårt kansli på 0303-13330 eller skicka ett e-brev till kansliet@ifkkungalv.se.

 OBS! Vill man inte skicka mail går det precis lika bra att ringa Donald Johannson på vårt kansli på telefonnummer: 0303-13330.