Efter tre framgångsrika år som tränare har IFK Kungälv och Tommy Österberg tillsammans beslutat att det är dags att gå vidare.
– Tommy har gjort ett fantastiskt arbete under sina år i klubben, säger IFK Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand.

Efter att förra året ha tagit IFK Kungälv till sitt första SM-slutspel på över 20 år slutar Tommy Österberg som tränare i klubben. Sedan Tommy kom till Kungälv har han tillsammans med hela föreningen gjort en resa där vi etablerat IFK Kungälv i elitserien.  Han har även haft stor del i framgångarna på juniorsidan där klubbens P18-lag förra året vann SM-guld och där IFK Kungälv under säsongen bland annat hade två spelare med i P19-landslaget och två som var reserver på hemmaplan.

Men efter tre år är det alltså nu dags att gå vidare.
– Tre år som tränare på elitnivå är en lång tid och både föreningen och Tommy är överens om att den bästa lösningen är att nu gå vidare. Vår förhoppning är att  Tommy på något sätt ska finnas kvar i klubben och bidra med sina gedigna bandykunskaper som varit en av de viktigaste anledningarna till de sportsliga framgångarna de senare åren, säger Tony Hjertstrand.

Vem som kommer ta över tränaransvaret för IFK Kungälv nästa säsong är ännu inte klart. Enligt Tony Hjerstrand pågår arbetet för fullt inför nästa säsong.
– Vår sportgrupp arbetar för fullt med att få ihop en bra lösning inför nästa säsong och vi känner stor optimism över att vi ska få ihop en riktigt bra lösning på både ledar- och spelarsidan, säger Tony Hjertstrand.

Hur ser det ut när det gäller ekonomin som det pratats mycket om?
– Läget är fortfarande tufft. Samtidigt har vi fått in en väldigt positiv energi i hela föreningen över stödet vi har fått så här långt och det är många som vill hjälpa till. Jag ska runt och prata med flera företag idag och känslan är att alla vi hjälpa till. Vi är fortfarande i behov av hjälp av både privatpersoner och företag då vi måste redovisa ett bra resultat för att få elitlincens för nästa säsong. Stödet vi får är en boost för hela föreningen och jag tror och hoppas vi ska lösa detta så att vi har ett positivt och framgångsrikt IFK Kungälv även i framtiden, säger Tony Hjertstrand.

 

(En längre intervju kommer med Tommy Österberg kommer senare på ifkkungalv.se)