IFK Kungälv fick på onsdagen ett viktigt och glädjande besked från Svenska bandyförbundets ekonominämnd om att klubben beviljas elitlicens för säsongen 2013/2014.
- Först av allt måste vi tacka alla fantastiska människor som hjälpt oss, sedan måste vi betona att det återstår mycket arbete, säger IFK Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand.

Efter en tuff tid ser läget nu ut att ljusna för IFK Kungälv. Med hjälp av lokala företag, medlemmar och andra människor med stora bandyhjärtan ser klubben ut att för första gången på flera år kunna redovisa ett positivt eget kapital.

– Det är vår målsättning, men det återstår ungefär 150 000 kronor innan vi är i hamn och det ska vi jobba hårt för att klara innan 1 maj. Som ordföranden är det fantastiskt att se det stödet IFK Kungälv har fått vilket verkligen bevisar vad IFK Kungälv betyder för Kungälv och Kungälvsborna och vi hoppas att vi kommer att få fortsatt stöd så att vi i framtiden kan ha ett starkt IFK, säger Tony Hjertstrand.

IFK Kungälvs ordförande hoppas även att den gemensamma insatsen som räddat kubben kan få positiva effekter i framtiden.
– Att på ideell basis bedriva en elitförening kräver oerhört mycket arbete. Att se den kraften som finns bland folket som bryr sig om klubben ger energi och hopp. Finns det folk där ute som varit med och räddat klubben och som vill fortsätta hjälpa till med egentligen vad som helst hoppas jag att många hör av sig till vårt kansli. Desto fler vi blir desto starkare blir vi som förening och nu blickar vi framåt mot en ny härlig bandysäsong. Men först har vi mycket arbete kvar, säger Tony Hjertstrand.

När det gäller spelartruppen och en ny tränare inför kommande säsong pågår arbetet för fullt. Klubben diskuterar för tillfället med både spelare och ledare och målsättningen är att inom kort kunna börja presentera både gamla och nya ansikten för alla våra fantastiska supporters.

Vill du engagera dig i IFK Kungälv? Skicka ett mail eller ring vårt kansli: 0303-13330 eller kansliet@ifkkungalv.se

I en ideell förening finns det alltid något att göra och arbetet är en chans att bli del av en fantastisk gemenskap som skapar något bra för både våra ungdomar och Kungälv som stad.