IFK Kungälv har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Målvakten David Borvall,23, ersätter Pertti Virtanen som efter fyra säsonger flyttar hem till Finland.
– Jag kände att Kungälv verkligen ville satsa på mig och då vill jag satsa på Kungälv, säger David Borvall. 

David Borvall kommer närmast från Gais Bandy där han spelat de senaste tre säsongerna. Innan han flyttade till västkusten spelade han i elitserien med moderklubben Bollnäs. På meritlistan har han också spel i de svenska ungdomslandslagen från P17-nivå fram till U23-landslaget som han så sent som förra året representerade i VM tillsammans med Mattias Johansson.

Vill satsa
Att han nästa år väljer att spela i IFK Kungälv förklarar han med helheten och det faktum att han kännt att klubben vill satsa på honom.
– Jag fick ett gott intryck direkt av människorna jag träffade från klubben och kände att Kungälv verkligen ville satsa på mig vilket var det absolut viktigaste. Det gör att jag själv känner att jag vill satsa på Kungälv. Jag bor i Göteborg och spel med Kungälv gör också att jag kan fortsätta min civila bana här, säger David Borvall.

Som bandyspelare beskriver han sig själv som en stormålvakt (193 cm) med bra räckvidd som samtidigt är smidig och reflexsnabb och som även kan kasta långt om det behövs.
– Det är alltid svårt att beskriva sina egna positiva egenskaper men utöver det har jag en stor vinnarskalle som jag hoppas Kungälv kommer att få nytta av, säger David Borvall.

Vill visa publiken
Trots en stark tro på sig själv är han medveten om att det inte kommer att bli helt enkelt att ersätta Pertti Virtanen som han själv anser inte bara har tillhört de bästa målvakterna i elitserien utan kanske till och med i hela världen.
– Nu har ju Pertti varit skadad i år men jag tycker att han är en riktig toppmålvakt och den luckan blir såklart inte enkel att fylla. Det är en tuff uppgift men jag ska göra allt för att visa Kungävspubliken att jag kan göra det, säger Borvall som skrivit på ett kontrakt som löper över ett plus ett år med IFK Kungälv.

IFK Kungälv hälsar David varmt välkommen till klubben och ifkkungalv.se passade även på att testa honom på ett snabbquiz för att se vad han kan om klubben och staden han kommer att spela för.

1. Vad heter IFK Kungälvs supporterklubb?
– Skarpa Gubbar.

2.  Vad heter Kungälvsprofilen och TV4-profilen som vann den första upplagan av Biggest Looser i Sverige?
– Haha Karl-Fredrik Jonsson heter han allt.

3. Vad heter det största tornet på Bohusfästning som även har samma namn som det största hotellet i Kungälv?
– Hmm får man använda google? Mors Hatt tror jag!

ifkkungalv.se ger David Borvall 2,5 rätt av 3 möjliga och önskar honom ännu en gång välkommen in i den stora bandyfamiljen  i Kungälv.