IFK Kungälv förstärker truppen inför nästa säsong med mittfältaren Robin Mohlén, 24,  som förra säsongen vann assistligan i den södra allsvenskan.
– Det ska bli jättekul att spela i elitserien igen, säger nyförvärvet.

Efter att ha fått sin bandyfostran i Sandviken och gjort flera säsonger som junior och en säsong som senior i klubbens A-lag flyttade Robin Mohlén för tre år sedan till västkusten för spel i storsatsande Ale-Surte. När klubben efter kvalspelet till elitserien tvingades att starta om i division två hamnade Robin Mohlén i sista stund i Mölndal. Inför förra säsongen gick han sedan till Frillesås. En klubb där han lärt känna Kungälvsprofilerna Roger Knöös, Mattias Olausson, Simon Stenvall och inte minst anfallaren Fredrik Brandin som han serverat många framspelningar till under säsongen.
 – Jag vet  inte så mycket mer om Kungälv än att jag hört att det ska vara ett väldigt gött gäng. Jag känner att jag har utvecklats de senaste åren i allsvenskan men har fortfarande mycket att förbättra. Det känns lite som en nytändning att komma till elitserien, säger Robin Mohlén som precis som Kungälvs första nyförvärv David Borvall representerat de flesta svenska ungdomslandslagen.

Som bandyspelare lyfter Robin Mohlén fram spelsinnet som sina främsta egenskap.
– Min styrka ligger väl i spelet och att försöka hitta fram med bollar till forwards, säger Mohlén som skrivit ett kontrakt över ett plus ett år med IFK Kungälv.

Precis som med David Borvall lät ifkkungalv.se även Robin Mohlén få gå igenom ett snabbquiz för att se vad han kan om sin nya klubb och stad som han ska representera:

1. Vad heter det avlånga stavformade och smarriga chockladkexet som finns i både mörk och ljuschocklad som görs på kexfabriken i Kungälv. Baddare eller Condis?
– Baddare tror jag.

2. Vad heter Kungälv och Tv4-profilen som vann den första upplagan av Biggest Looser i Sverige?
– Tja, vad heter han nu igen, Karl-Fredrik heter han va?

3. Vad  fabriken i Kungälv som gjorde både skridskor och annan sportutrustning och som stängde igen 1982? Jofa- eller ABC-fabriken?
– Ingen som helst aning. Jag gissar på Jofafabriken.

Efter att ha fått två rätt i det numera obligatoriska quziet för nya spelare i föreningen hälsar IFK Kungälv mittfältaren Robin Mohlén varmt välkommen till klubben där vi hoppas att han kommer att trivas både på och utanför isen.