Efter ett års frånvaro och skytteligaseger i allsvenskan återvänder Fredrik Brandin, 24, till IFK Kungälv.
– Gör man 50 mål i allsvenskan och dessutom är saknad i omklädningsrummet så ska man spela i elitserien, säger Patrik Ewerstein i IFK Kungälvs sportgrupp.

Efter ett år i allsvenskan med Frillesås återvänder anfallaren Fredrik Brandin till moderklubben IFK Kungälv. Under året i allsvenskan har Brandin öst in mål och vann skytteligan på 51 mål på 22 matcher tillsammans med Gripens Lasse Karlsson.
– Det känns bra att komma tillbaka till moderklubben med en riktigt bra säsong bakom sig. IFK är klubben jag vill spela för så det var egentligen ingen tvekan. Det känns bra att kunna komma tillbaka och hjälpa till nu också  när föreningen haft det jobbigt. Nu känns det som att vi kommer få ett gott gäng som kommer att ha väldigt roligt tilsammans, säger Fredrik Brandin.

Hur har året i allsvenskan påverkat dig?
– Jag tror jag tagit ett par kliv som bandyspelare. Fått större ansvar, mer delaktighet som jag lärt mig mycket av. Även om jag spelat i en enklare serie kommer målen inte av sig själv. Jag har fått tillbaka en del självförtroende och spelat mer och nu känns det som jag hittat målet bättre än vad jag gjort tidigare. Vi kommer ha otroligt kul. För min egen del får jag vara medveten om att det inte blir lika enkelt som i allsvenskan. Det gäller att ta en plats och det kanske inte blir några 50 mål men jag ska göra mitt bästa. Tiden får utvisa hur det går. Nu känns det bara bra att vara tillbaka och med några spelare till kan vi bli riktigt bra, säger Fredrik Brandin.

 

IFK Kungälv hälsar Fredrik varmt välkommen tillbaka till klubben och Skarpe Nord där han är uppvuxen och hör hemma.