IFK Kungälvs tränartrojka är klar. Huvudtränaren Ari Holopainen tar tillsammans med assisterande tränaren Patrik Ewerstein och lagledaren Jörgen Sjöhom över ansvaret för A-truppen kommande säsong.
– Den här lösningen känns jättebra, säger Stefan Angberg i IFK Kungälvs sportgrupp.

När IFK Kungälvs A-trupp på onsdag gör säsongspremiär på is i Oasens ishall gör man det med två nya namn och ett gammalt i ledarstaben. Medan Jörgen Sjöholm ger sig in i sin 7:e säsong som lagledare byter Ari Holopainen klubb från Villa-Lidköping till IFK Kungälv och får vid sin sida den tidigare IFK-målvakten Patrik Ewerstein som assisterande tränare.
– Att träna Kungälv blir en väldigt spännande utmaning som jag ser fram emot, jag tror vi kan lyfta Kungälv de kommande åren. Jag tycker Kungälv och Tommy Österberg har utvecklat laget enormt de senaste åren framför allt defensivt, föroppningsvis kan vi få ut ännu mer av laget. Jag ser mer potential i truppen och hoppas kunna få ut mer av offensiven än vad man fått tidigare. Jag ser detta som en långsiktigt satsning, ska man utveckla ett lag och ändra lite kultur och utveckla laget behöver man nog minst två-tre år, men det beror också på hur det går och hur det utvecklas, säger Ari Holopainen.

Vid sin sida får IFK Kungälvs nya huvudtränare alltså Patrik Ewerstein som nu ger sig in i tränarsysslan.
– Det känns jättekul, jag känner nästan alla spelare och det ska bli lärorikt och inspirerande att få vara med i rollen som ledare nu, säger Patrik Ewerstein.

Pratar med spelare
Med Holopainen, Ewerstein och Sjöholm är nu tränarstaben inför kommande säsong klar. Det som återstår är nu att göra klart med resten av pusselbitarna kring staben och förstärka laget med ytterligare tre spelare. Något som innebär att Kungälv nästa år vill ha en trupp på 17 utespelare och två målvakter.
– Vår ambition är att få in tre spelare till. Jag tycker redan nu vi har en bra trupp med spelare som till exempel Mikael Lindberg, Mikko Lukkarila och Jakob Jenefeldt men vi behöver några till och pratar med en del intressanta spelare som vi hoppas vill spela för oss nästa säsong, säger Patrik Ewerstein.