I kamp med Jenefedlt. Olle Nordlund med tröja nr 22 har de senate säsongerna varit en av nyckelspelarna i IFK Motalas försvar.

IFK Kungälv förstärker laget inför nästa säsong med den lovande försvarsspelaren Olle Nordlund, 22, från IFK Motala.
– Det känns jättekul och det kändes som att jag inte kunde tacka nej till den här chansen, säger Olle Nordlund.

IFK Kungälvs trupp inför nästa säsong börjar allt mer ta sin form. Senaste pusselbiten i föreningens och den nya tränaren Ari Holopainens lagbygge är alltså Olle Nordlund som nu lämnar moderklubben Motala för fortsatt spel i elitserien.
– Det är alltid svårt att beskriva sig själv, men jag ser mig själv som en brytsäker spelare som läser spelet bra och som gillar att smälla på, säger Olle Nordlund.

Sedan IFK Motala åkte ur elitserien 2009 har Olle Nordlund varit ordinarie libero i klubben. Han kan även spela back vilket han gjorde under de sista omgångarna av den senaste elitseriesäsongen med IFK Motala.
– Jag har inte pratat med tränaren än om vilken position Kungälv vill att jag ska spela på, men det är väl framför allt någonstans i det centrala försvaret jag har mina styrkor. Först och främst gäller det att kriga till sig en plats i startelvan för min del, säger Olle Nordlund.

Tanken är att Olle Nordlund, som skrivit på ett treårskontrakt (2+1) med IFK Kungälv, ska flytta till västkusten vid måndadsskiftet juli/augusti.
– I Olle får vi en försvarare som vi tror mycket på i framtiden och som varit en av Motalas viktigaste spelare de senaste säsongerna. Vi har hört mycket gott om honom och det är en kille som verkar ha båda fötterna på jorden. Med Olle får vi ökad konkurrens i försvaret och vi blir inte heller lika känsliga för skador och sjukdomar, säger Stefan Angberg i IFK Kungälvs sportgrupp.

Precis som med tidigare nyförvärv passade ifkkungalv.se på att göra en snabbkoll på vad Olle Nordlund känner till om staden som han nu ska bo i och representera de närmaste åren.

1. Vem av spelarna i det svenska a-landslaget i fotboll är fostrad i Kungälv och stadens fotbollsförening IK Kongahälla?
– Inte en aning faktiskt.. aha Wernbloom. Det hade jag inte koll på tyvärr. (Rätt svar Pontus Wernbloom)

2. Vem är IFK Kungälvs senaste svenska A-landslagsman i bandy?
– Jag är inte bra på namn och sånt, men Mattias Johansson kanske? (Rätt svar: Mikael Lindberg)

3. Vad heter den stora fästningen i Kungälv som man möts av om man kommer körandes mot staden från Göteborg?

A) Bohus fästning B) Kungälvs fästning C) Marstrands fästning

– Jag får chansa på det sista där. (Rätt svar Bohus fästning)

Tyvärr blev det alltså 0 rätt av 3 möjliga för Olle Nordlund. Som tur är har IFK Kungälv inte värvat honom som turistguide utan som en kompetent försvarsspelare och vi hälsar honom varmt välkommen till sin nya klubb och stad där vi hoppas att han kommer att trivas.