IFK Kungälv lyckades aldrig hota Västerås SK i lördagens träningsmatch i Vänersborg. Västerås vann rättvist med 4-0 men trots förlusten fanns det ljusglimtar att ta med efter säsongens första match.

Efter en riktigt mardrömsstart där Västerås tog ledningen med 1-0 redan efter 25 sekunder spelade IFK Kungälv sakta men säkert upp sig i den första halvleken. En halvlek som inte bjöd på några fler mål, men där Mikael Lindberg bland annat träffade ribban och där ett till stor del nytt IFK Kungälv visade att man kunde hänga med Västerås trots att man endast hade gjort två träningar på stor is innan matchen.
– Sett till förutsättningarna tycker jag vi gör en helt ok insats. I första halvlek är vi väldigt stressade och letar efter positioner och spel men gör det ändå bra, säger IFK Kungälvs tränaren Ari Holopainen.

Sett över 90 minuter blev Västerås, som varit på is i drygt en månad och spelat två träningsmatcher tidigare under försäsongen, numret för stora vilket gjorde att de komfortabelt kunde vinna med 4-0. I Västerås låg värdstjärnan Johan Esplund bakom mycket av spelet och spelade bland annat fram till lagets samtliga spelmål.
– I andra halvlek kommer vi igång bättre och hittar lite mer eget spel vilket gör att vi tyvärr får två mål mot oss efter två felpassningar men det är sådant som händer i början när timeing inte sitter. Jag tycker det känns bra att vi redan nu hänger med helt okej mot ett lag som Västerås som spelat två matcher och varit på is betydligt mer än oss, säger Ari Holopainen.

Härnäst väntar nu träningar i Ale Arena innan IFK Kungälv möter Surte på torsdag.

Då är även de finska landslagsspelarna Mikko Lukkarila och Janne Hauska tillbaka i laget efter helgens landskamper i Uppsala.
– Att de kommer tillbaka kan nog betyda lite, men vi vet att vi har mycket att jobba på och det här känns trots att vi inte fick in något av våra lägen under matchen som en positiv start att bygga vidare på, säger Holopainen.

Kungälvs lag:

Målvakt: David Borvall (Viktor Lindblom)
Libero: Hampus Kärnman
Backar: Olle Nordlund, Sebastian Isaksson
Halver: Jakob Jenefeldt, Robin Mohlén, Andreas Berggren
Mittfält: Axel Ekholm, Fredrik Johansson, Peter Karlsson, Mikael Lindberg, Elias Modin
Anfall: Fredrik Brandin, Ted Skoglund

Matchfakta.