IFK Kungälv har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. 19-årige anfallaren Simon Artig (20 i sommar) lämnar Villa-Lidköping och har skrivit på ett kontrakt över 1+2 år med Bohus Fästnings röda riddare.

Simon är bandyfostrad i Lidköping och har Villa som moderklubb men har även spelat A-lagsbandy med Lidköpings AIK i allsvenskan. Han debuterade i Villa som 17-åring och har spelat 48 elitseriematcher med klubben. I vinter spelade han 11 matcher i elitserien och sex matcher i slutspelet med Villa, samt 19 matcher i allsvenskan med Laik.

- Jag är en ung och hungrig spelare som kommer till IFK Kungälv med hoppet om att få spela mycket elitseriebandy och utvecklas, säger Simon Artig.

Artig har representerat flera olika ungdomslandslag och känner bland annat Axel Ekholm och Andreas Berggren Eckerth sedan tidigare då de tillsammans vann junior EM-guld i Oslo förra året.

- Jag känner båda sedan tidigare genom att både ha mött dem i pojklag och träffat dem på landslagsuttagningar och liknande.

Sina främsta styrkor beskriver han ligger i skridskoåkningen och att han kan skjuta bra åt båda hållen.

- Och så hoppas jag kunna bidra med mycket fart och energi, säger den unge talangen.

IFK Kungälv hälsar Simon Artig varmt välkommen till sin nya klubb där vi hoppas han snabbt blir en i gänget och kommer att trivas.

IFK Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand är nöjd över nyförvärvet som är det första av flera klubben hoppas kunna göra klart med inom de närmaste veckorna.

- Simon känns som en härlig kille och bra värvning som Ari Holopainen givetvis också har väldigt bra koll på sedan tidigare. Nu för vi en dialog med ett antal spelare till och känns det rätt åt båda håll så går vi snart vidare med dem med. Vi vill värva klokt och det ska vara rätt ur både spelaren och förenings synpunkt när man skriver kontrakt, det är det som är viktigt, säger Tony Hjertstrand.