IFK Kungälv följde upp fredagens seger mot Surte med en ny vinst mot Surte. För att hålla igång de skadade talangerna Andreas Berggren och Axel Ekholm lät ifkkungalv.se dem båda stå för lördagens matchreferat.

På lördagsförmiddagen besegrade Kungälv småländska Nässjö med 6-3. I en match där bland annat Simon Artig nätade för både första och andra gången i IFK-tröjan.

Men matchen började inte som Kungälv hade hoppats på utan publiken i Ale Arena fick se smålänningarna ta ledningen med 1-0 tidigt i matchen. Det dröjde dock inte lång tid förrän grabbarna repade sig och tog till vara på ett Nässjö misstag, där bollen tillslut dimper ner på Teds klubba. Med ryggen mot målet, skyfflar han sedan in kvitteringen.

Efter kvitteringsmålet så blir spelet väldigt passivt för båda lagen och målchanserna radas inte direkt upp på rad. Det är först efter att Lukas Persson, på smörpass från Simon Artig, trycker in 2-1 som målskyttet lossnar rejält och Kungälv hinner gå ifrån till 5-1 på endast 15 minuter. En period där Kungälv dominerade spelet fullständigt. Gästerna hinner reducera till 5-2  på hörna innan domare Kristiansson blåser av till halvtidspaus.

Halvtidsresultat: 5-2

Andra halvleken smakade verkligen avslagen cola och det hände inte mycket i anfallsväg åt något håll. Endast varsitt hörnmål från bägge lagen bjöds det på och slutresultatet skrevs till 6-3.Nu laddar vi om batterierna till nästa helg då laget beger sig upp till Ljusdal för ännu en träningscup tillsammans med Tillberga, Ljusdal och Bollnäs.

Axel & Andreas plussar:

+ Simon Artig nätade två gånger i matchen

+ Lukas Persson gör återigen en stark insats.

- Ted Skoglund åkte på ytterligare en smäll i ansiktet idag och blev om möjligt ännu snyggare. Kommentera gärna om ni vill se honom med galler i vinter.

/Andreas Berggren & Axel Ekholm

Matchfakta från matchen hittas här.