Har du bäst känsla i stan när det gäller vilket IFK Kungälvsspelare som kommer spotta in flest mål och assist? Har du dessutom känslan för vem som kommer att bli utsedd till matchens lirare? Nu har du chansen att bevisa det i managerspelet Guldfemman.

Tävlingen går ut på att plocka ut fem spelare från IFK Kungälvs trupp. Varje manager får sedan poäng efter hur spelarna levererar på isen. Spelare som gör mål, assist eller är uttagna i en segermatch belönas med poäng. Dessutom får spelaren som utses till matchens lirare extra poäng vilket ibland kanske kan göra det värt att ta ut en målvakt i ditt lag – även om målisen troligen inte gör något mål.

Mellan varje omgång är det sedan fria byten vilket gör att varje manager kan anpassa sitt lag efter vilket motstånd IFK Kungälv möter. Värt att notera är att samtliga spelare i matchtruppen får poäng om laget vinner oavsett hur mycket/lite de har spelat under matchen. Det gäller dock inte reservmålvakten om han sitter på avbytarbänken under hela matchen.

Spelarna i IFK Kungälvs lag kostar mellan 40 och 20 kronor att ta ut. Varje manager har en budget på 160 kronor att handla sina spelare för. Samma summa kostar det också i verkliga pengar att vara med i Guldfemman. Cirka hälften av den summan går direkt tillbaka till IFK Kungälvs verksamhet vilket betyder att alla managers bidrar med pengar till IFK Kungälv. Spelarna är värderade efter position och egenskaper. Försvarspelare som inte till exempel brukar skjuta hörnor är värderade lägre än försvarspelare som normalt får chansen vid fasta situationer.

Första matchen i Guldfemman startar den 24 oktober då A-laget möter Sirius i elitseriepremiären. Tävlingen pågår sedan under hela grundserien av bandyns elitserie. Vinnaren i IFK Kungälvs guldfemma belönas med en upplevelseresa värd 3000 kronor. Klicka här för samtliga priser.

Är du redo för att bli IFK Kungälvs bästa manager? Passa då på att anmäla ditt lag innan den 23 oktober genom att klicka dig vidare till Guldfemman via länken.

Heja Kungälv! #viärkungälv