IFK Kungälv gjorde precis som man gjort under hela försäsongen. En svag och en bättre halvlek. Med nöd och näppe räckte det till att ta sig final genom att besegra Tillberga på straffar.

– Det är helt underbart, att vända och vinna är det bästa som finns, säger Urban Bohlén som var del av det utgjorde en liten med energisk Kungälvsklack under bandyfesten i Ljusdal.

Annars började matchen på sämsta tänkbara sätt för Kungälv efter att spelet äntligen kunde dra igång efter att regn försenat matchstarten. Tillberga började bäst och hade med sig 0-2 i halvtid efter mål i 14:e minuten genom Mattias Rydberg och ett sent mål genom Robin Andersson.

Halvtidsresultat: 0-2

Men i Kungälv finns det vi kallar Kungälvssandan. En anda som handlar om att övervinna både underläge och svåra förutsättningar. Hete Ted Skolgund både reducerade och kvitterade ställningen till 2-2 innan Kungälvbördige Pekka Rintala var ofin nog att återge Tillberga ledningen till 2-3 med cirka 25 minuter att spela.

Kungälv som gjorde en mycket bättre andra halvlek trummade trots underläge på. När lagets hörnor inte gav utdelning klev istället lagkaptenen Mikael Lindberg fram och satte dit 3-3 i den 83:e minuten.

Ett resultat som stod sig ordinarie matchtiden ut vilket innebar att straffar fick avgöra vilket lag som tog sig till final i ExTe Cup. Ett straffdrama som började dåligt men efter att Jesper Thimfors spikat igen i målet  och Mikael Lindberg och Victor Wareborn satte dit varsin straff slutade med Kungälvsseger med totalt 5-4.

– Det är alltid underbart att vinna och det är en otrolig stämning här uppe i Ljusdal. Vi har ett härligt gäng som inte ger upp och som gav oss en go seger ikväll, säger Kungälvssupporten Urban Bohlén som uppskattar att över 2000 personer bidrog till fest- och cupstämning på Ljusdals IP.

Matchfakta hittas här.

Mer om Kungälvs cup-äventyr läser ni på ifkkungalv.se under lördagen då Kungälv spelar final mot segrarna i det sena nattderbyt mellan Ljusdal och Bollnäs.