Efter en på det stora hela bra match blev Bollnäs för svåra i finalen. Efter att Kungälv kivtterade till 1-1 i mitten av den andra halvleken rann Bollnäs iväg i slutet och vann med 1-5.

Kungälv stod upp bra mot nyblivna Champions Cup -mästarna Bollnäs i finalen av ExTe Cup. Efter underläge i halvtid med 0-1 skapade Fredrik Johansson riktigt spänning när han kvitterade till 1-1 i den 65:e minuten.

Tio minuter senare hade Bollnäs gjort sitt avgörande ryck när det först satte dit 1-2 genom Ville Aaltonen och 1-3 genom Marcus Wikman. Med kvarten kvar att spela försökte Kungälv lyfta fram spelet. Laget tog en timeout men i slutminuterna punkterade Bollnäs fullständigt matchen då lagets nyförvärv och världsstjärna Per Hellmyrs satte dit 1-4 på hörna. Strax därefter fastställde Ville Aaltonen slutresultatet till 1-5 med sitt tredje mål för kvällen.

Bollnäs som under försäsongen utkristalliserats som en av de stora favoriterna till att vinna SM-guld i mars fick därmed en väntad seger i publiksuccén ExTe-cup i Ljusdal. Kungälv lät dock Bollnäs kämpa för segern och åker hem från Ljusdal med viktiga svar inför elitserien som startar på borta is i Uppsala den 24 oktober.

Matchfakta från finalen hittas här.

Den 1 november spelas första hemmamatchen för IFK Kungälv. En match som på grund av det osäkra vädret kommer att spelas i Ale Arena då Ljusdal kommer till västkusten.

– Laget visar att vi är på gång inför säsongen. Att vi spelar i Ale Arena första matchen beror på att vi inte vill hamna i samma läge som förra året då vi fick ställa in våra två första hemmamatcher. Vi har haft en bra dialog med kommunen om att spela de två första matcherna i Ale Arena mot Ljusdal och Bollnäs. De ger oss en trygghet i att vi kan genomföra matcherna och laget ser fram emot att kriga för att vinna våra två först matcher i Ale Arena och resten på vår riktiga hemma is – Skarpe Nord, säger IFK Kungälvs vice ordförande Magnus Carlsson.