IFK Kungälv avslutade helgen i Ljusdal med att förlora med 1-2 mot Ljusdal i en match över 60 minuter. En helg som gett laget viktiga besked inför Elitserien som startar 24 oktober.

–  Helgen har gett oss jättemycket, vi har fått möta Tillberga, Bollnäs och Ljusdal och jag tycker vi är på rätt väg med det vi jobbar på och det är bara att fortsätta, säger Ari Holopainen som vars Kungälv under försäsongen nu börjat spela in sina åtta nyförvärv i truppen.

Sett match till match beskriver Holopainen matchen mot Bollnäs som den överlägset bästa insatsen.

– Mot Tillberga är vi inte riktigt med i den första halvleken efter en lång bussresa under dagen. Sedan tycker jag vi tar över matchen i andra och vinner rättvist efter straffar sett över matchens 90 minuter. Mot Bollnäs gör vi vår överlägset bästa insats i 70-75 minuter. Vi släpper in både 1-2 och 1-3 lite snöpligt och tar en time-out och ger det ett ärligt försök. Det spelar ingen roll om vi förlorar där med 1-3 eller 1-5 som inte speglar den matchen, säger Ari Holopainen.

Under söndagen kom Kungälv och Ljusdal överrens att spela en match utanför cupen. En match som kortades ner till 2 x 30 minuter på grund av regn. En match där Kungälv ställde över Fredrik Johansson och Daniel Gratjov som båda två imponerade mot Bollnäs

– Det finns inte så mycket att säga om den matchen. Det blir en timmes träning, det är ösregn och lite svårt att hitta motivationen och vi förlorar med 1-2, säger Ari Holopainen.

IFK Kungälv rullar på söndagen tillbaka till Kungälv inför två sista veckors förberedelser inför Elitserienpremiären borta mot Sirius den 24 oktober.

En premiär Kungälv bland annat förbereder sig inför genom att åka och möta Vetlanda i en träningsmatch på fredag.

Mer om IFK Kungälvs cup-äventyr och rörliga intervjuder hittar ni på IFK Kungälv facebook-grupp genom att klicka här.

Nu börjar det dra ihop sig. Boka redan nu in lördagen den 1 november då IFK Kungälv tar emot Ljusdal klockan 16.00 i Ale Arena.

Heja Kungälv! #viärkungälv