Kungälv ställs mot Tommy Österbergs Vetlanda i generalrepetitionen inför elitseriepremiären.

I sista träningsmatchen inför elitseriepremiären ställs Kungälv mot Vetlanda BK i SAPA arena för att lägga det sista pusslet. Vetlanda kanske inte har gått fullt så bra på försäsong som önskvärt eftersom laget värvat notoriske målskytten Mickelsson framför näsan på IK Sirius och innehåller spelare som Johan Löfstedt och Joakim Andersson. Enligt Svenska Fans och VBK´s egen skribent Daniel Engström Stensson om insatsen i World Cup, så skriver Daniel;
”Gjorde en svag insats och behöver hoppa upp några snäpp om de ska utmana om slutspel. Är i Joakim Anderssons frånvaro tunna framåt och gör för många misstag bakåt. Var egentligen aldrig nära att ta poäng.”

Laget gick dock förra säsongen till slutspel och kommer även i år att tillhöra lagen som förmodligen går till slutspel. Såpass bra är VBK med nuvarande laguppställning så en liten överdrift tycker vi att omdömet är.

Kungälv tränar på och tar kliv framåt hela tiden och med Bollnäsmatchen i färskt minne kan laget även ta poäng mot Vetlanda. Mot Bollnäs gjorde IFK Kungälv, sin för säsongen utan tvekan bästa match och det bådar gott inför framtiden. Utvecklingspotential finns på alla plan och man närmar sig en trolig startuppställning och förhoppningsvis får man svar på de sista frågetecknen under matchen mot Vetlanda.

- Vi har i princip en trolig startuppställning klar och som vi känner oss bekväma med, säger lagledare Jörgen Sjöholm

På skadefronten närmar sig Axel Ekholm en  come back. Axel tog bort gipset runt sin brutna tumme i veckan, och även Andreas Berggren har testat lite smått på is. Det dröjer dock ett tag innan de båda talangerna är helt kuranta och kan ge sig in i hetluften. I övrigt är det full fart och alla är längtande till serieprimären i Uppsala den 24 oktober.

Matchen kan ni följa här, www.elitrapport.se