Vetlanda och Kungälv delade på poängen i genrepet efter sen kvittering av IFK

I den sista träningsmatchen innan seriepremiären delade VBK och IFK på poängen genom en sen kvittering av IFK´s Jesper Henriksson framspelad av Robin Mohlen. Vetlanda hade annars ledningen i princip hela matchen med först 2-1 genom två mål av Joakim Andersson för VBK och Lukas Persson IFK. I början på andra halvleken kvitterade även nämnde Persson för Kungälv och kampen var jämn. Två tvåmålskyttar på raken, spännande att Lukas Persson börjar hitta rätt med målskyttet även på elitserienivå och det kan bli kul i vinter om det lossnar rejält för Lukas.

Efter det var det dags för nästa tvåmålsskytt att presentera sig, Andreas Lysell i VBK pangade Vetlanda till en ny tvåmålsledning inom loppet av fyra minuter och med två man på botbänken. Strongt gjort men slarvigt av IFK. Målen framspelad av i tur och ordning Philip Lennartsson och Daniel Johansson. Kungälv tog här time out och organiserade om sig. Resultatet lät inte vänta på sig och nyförvärvet Simon Artig reducerade i matchens 70:e spelminut , framspelad av Mikael Lindberg och det kändes som om IFK var på gång efter time outen men sen stillade spelat av en aning till matchens absoluta sista minut då Jesper Henriksson kvitterade framspelad av Robin Mohlen. Glädjen stod högt i tak i IFK lägret och en kvittering i sista sekunderna smakar alltid lika bra för laget som kvitterar eller vinner likväl som lika surt för det lag som tappar poäng eller förlorar. Jag minns ännu Löfstedts hörna på Skarpe Nord förra säsongen då VBK vann matchen med den hörna och ikväll var det IFK´s tur att smaka på det söta och VBK det sura.

- Det var en taktiskt bra match av båda lagen, även om vi tappade allt i början på andra halvlek. säger tränare Holopainen och syftar på de sju minuter det tog för VBK att gör två mål trots två man på botbänken.
- Vi kämpar och sliter genom hela matchen och efter time outen var vi med i matchen igen och hade faktiskt möjlighet att göra något mål till och kunde vunnit, avslutar Ari innan resan hem påbörjas.

Nu väntar en vecka med vanlig träning innan färden går mot Uppsala och IK Sirius. Måste kännas skönt för laget att skrinna ut på studenternas ivrigt framsjungna av ett fyrtital Skarpa Gubbar som kommer att vara på plats.