På fredag åker två bussar från Kungälv upp till Uppsala med inställningen att kriga till sig två poäng hem till västkusten då IFK Kungälv i elitseriepremiären gästar IK Sirius på Studenterans IP.

Klockan 07.00 rullar första bussen upp mot östkusten. En buss fylld med Kungälvssupportrar som ska göra vad de kan för att stötta IFK Kungälv till en seger.

– Det är det här vi brinner för. Det är det här som vi skruvar upp skyltar i ruskväder för, säljer lotter, köper flaggor och skriker oss hesa för, säger Jonny Carlsson i Skarpa Gubbars styrelse.

Någon timme senare sätter sig spelare och ledare och rullar efter i sin buss. Ett A-lag som efter hårt och målmedvetet arbete sedan i april sakta men säkert har hittat ett spel som blivit bättre och bättre.

– Det känns kul att det drar igång. Tankarna på macthen kommer mer för varje dag vi närmar oss fredag, berättade IFK Kungälvs assisterande tränare Roger Knöös på måndagskvällen.

IFK Kungälv laddar upp inför matchen genom att träna tre ispass i Ale Arena under veckan. Sista passet görs på torsdag eftermiddag då även laget till matchen kommer att presenteras för truppen.

– En del platser är väl klara men det är inget som definitivt, utan det avgörs under veckan vilka spelare som vi kommer att ställa upp med, säger Roger Knöös.

Klart är att Axel Ekholm och Andreas Berggren kommer att missa matchen på grund av sina skador de haft under försäsongen. Båda spelarna är på väg tillbaka men har en bit kvar innan de är redo för match.

Både Hampus Kärnman och Jonatan Rask, som missade lagets genrep mot Vetlanda i fredags, är dock tillbaka och är med och konkurrerar om en plats.

– Nu var inte jag själv med i Vetlanda i fredags, men jag förstår att vi gjorde en bra match, framför allt i andra halvlek. Vi lär oss saker hela tiden och pratar om detaljer i vårt spel för att vi ska utvecklas och bli bättre och bättre, säger Roger Knöös om genrepet som slutade 4-4.

När det gäller motståndarna Sirius så har laget målats upp som en av de stora vinnarna när det gäller bandyns så kallade Silly Season med flera intressanta nyförvärv. Laget har bland annat värvat in en av världens mest meriterande bandytränare i Tony Lindquist från de ryska giganterna Dynamo Moskva. I laget hittas även Kungälvskillarna Patrik ”Putte” Johansson och Jakob Jenefeldt som ställs mot moderklubben IFK Kungälv.

– Det är spelare som vi givetvis får se upp och vet mycket om, säger Roger Knöös.

Bland övriga nyförvärv i Sirius sticker kanske Edsbyns tidigare skyttekung Mattias Hammarström ut. Sirius har precis som IFK Kungälv blandat och gett under försäsongen vilket är naturligt med mycket nya spelare i truppen.

Matchen startar 19.07 i Uppsala på fredag.

Nu konstaterar vi att längtan efter vinterns bandy snart är över.

Heja Kungälv! #viärkungälv