IFK Kungälv tog en poäng borta i elitseriepremiären mot Sirius. En poäng som sånär kunde varit två.

IFK Kungälv visade på fredagskvällen att laget är att räkna med i årets elitserien. Efter att Sirius gjorde 1-0 på sin hemmais, efter en misstänkt offsisde -situation där målvakten Kimmo Kyllönen friställde Mattias Hammarström som satte dit 1-0, kom Kungälv tillbaka och kvitterade till 1-1 i en halvlek där regn och motvind gjorde det svårt för ett utpräglat bandyspel. Kungälvs mål gjordes på ett skott utifrån från Simon Artig som var pigg matchen igenom. En halvlek som var jämn och där 1-1 kändes rättvist.

Halvtidsresultat 1-1

I andra höll regnet inledningsvis upp och isen gjordes möjlig för ett mer konstruktivt spel. Kungälv tog tidigt kommandot och gjorde både 1-2 genom Ted Skoglund och 1-3 genom Lukas Persson på hörna.

Med tio minuter kvar att spela kom Sirius tillbaka och både reducerade och kvitterade till 2-3 och 3-3 innan slutsignalen hann att gå. Kungälv hade både en och två klara chanser att punktera matchen när laget var i ledning men fick nöja sig med att åka hem med en poäng från Uppsala. På övertid hade Sirius in sin tur chansen att avgöra på två hörnor som dock blev resultatlösa.

Mer om matchen läser ni på ifkkungalv.se under lördagen. Nu laddar vi inför hemmapremiären mot Ljusdal på lördag. Då ses vi i Ale Arena där Kungälv ska försöka kriga till sig två poäng mot Ljusdal.

Heja Kungälv! #viärkungälv

Matchfakta från matchen hitta här.