På lördag är det äntligen dags för bandy igen på västkusten då IFK Kungälv tar emot Ljusdal i Ale Arena. En match där Kungälv siktar på att ta nya viktiga poäng i elitserien.
– Det är jätteviktigt att publiken kommer och stöttar oss och det var häftigt och skönt för oss att ha sådant stöd som vi hade mot Sirius, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen. 

Med en helgs distans till elitseriepremiären, där Kungälv spelade oavgjort mot Sirius på bortais i fredags, tar IFK Kungälv sikte mot hemmapremiären mot Ljusdal på lördag.

– Det var naturligtvis jätteviktigt att åka hem med en poäng och vi gör många goa saker i matchen och bevisade för oss själva och alla andra att nya Kungälv är att räkna med i årets serie. Sett till hur matchbilden blev, där Sirius var jättenöjda över att lyckas kvittera och vi var besvikna, så är det klart att det känns lite surt att inte vinna. Vi siktar på att ta minst en poäng i varje match vi spelar och det låter kanske som en klyscha men gör vi vårt 100 procent i 90 minuter på lördag så ska vi vinna mot Ljusdal, säger Ari Holopainen.

Framför allt var Kungälvs tränare nöjd med defensiven mot Sirius och att lagets anfallare Lukas Persson, Ted Skoglund och Simon Artig alla fick göra mål.

– Vi släpper egentligen inte till några chanser alls i den andra halvleken förutom lite skott utifrån  och har hittat en bra defensiv. Sedan skapar vi tillräckligt med chanser för att vinna och missar tre frilägen, sätter vi ett av dem hade vi vunnit. I slutet blir vi lite för passiva och är för korta i vårt anfallsspel, men vi lär oss hela tiden är på rätt väg. Våra anfallare delar på potten och göra alla mål vilket känns jättebra, säger Ari Holopainen.

När det gäller lördagens match hoppas Ari Holopainen på mycket publik och att laget får bra stöttning från läktaren.

– Det betyder jättemycket för oss och det var häftigt och skönt för oss att ha sådant stöd som vi hade mot Sirius. Vi hoppas på lika bra stöd på lördag och att publiken vill komma och se nya Kungälv, säger Ari Holopainen om sitt nya unga lag med åtta nya spelare inför säsongen.

På lördag finns också chansen för en comeback av vindsnabbe Axel Ekholm, 19, som varit skadad.

– Jag hoppas verkligen han är med, då får vi in ännu mer energi i laget, men jag kan inte svara på om han kan spela just nu, det får vår läkare bestämma.

Laget har ännu inte börjat analysera Ljusdal inför lördagens match, men då lagen möttes för två veckor sedan i en försäsongsturnering vet man vad som väntar.

– Vi har ganska bra koll på dem, men vi har inte tittat på deras match än, säger Holopainen.

Matchen på lördag börjar 16.00. För dem som vill ladda upp inför inför matchen håller Supporterklubben Skarpa Gubbar uppladdning på Restaurang Combi i Kungälv och arrangerar även bussar till matchen.