När IFK Kungälv på lördag glider ut på isen i Ale Arena för att ta emot Ljusdals BK blir det nyförvärvet Simon Artigs första tävlingsmatch inför sin nya hemmapublik.

- Det ska bli riktigt kul med hemmapremiär, säger 20-åringen.

Simon Artig lämnade hemstaden Lidköping, där han har spelat med Villa-Lidköping och Lidköpings AIK, för Kungälv inför säsongen. En flytt talangen berättar har gått bättre än vad han väntat sig.

- Jag trivs jättebra och trodde faktiskt det skulle bli svårare att komma till en ny klubb, men Kungälv är en väldigt härlig förening så det har gått över förväntan faktiskt, säger Simon Artig.

När det gäller hans spel på isen känner han att han har växt match efter match under försäsongen. I Kungälv har han fått tränaren Ari Holopainens förtroende och i bortapremiären mot Sirius gjorde han Kungälvs första elitseriemål för säsongen då han strax innan halvtidsvilan sköt dit den viktiga kvitteringen till 1-1.

- Psykologiskt var det viktigt att få göra mål direkt och det är alltid kul att göra mål. Det är bara köra på järnet under både match och träningar för mig nu och hålla uppe pulsen, säger Simon Artig.

Inför matchen mot Ljusdal på lördag känner han att IFK Kungälv kommer väl förberedda.

- Det ska bli riktigt kul med hemmapremiär och vi har haft bra fart på träningarna i veckan och är riktigt fokuserade inför matchen, säger Simon Artig.

Matchen på lördag börjar 16.00 i Ale Arena. Välkomna!