Bollnäs besöker soliga västkusten för match mot Kungälv och första riktiga värdemätare står för dörren och Gratjov presenterar sig.

Bollnäs och Kungälv ligger jämte varandra i tabellen efter två omgångar. Bollnäs på fjärde plats och fyra poäng efter segrar mot Broberg och Tillberga. Kungälv på femte plats efter oavgjort mot Sirius samt stabil vinst mot Ljusdal och sett mot detta bör det bli en jämn kamp. Lagen möttes tidigare under säsogen i Ljusdals nystartade cup. Knapp vinst för Bollnäs och IFK gjorde en för lagets förutsättningar, utmärkt insats trots förlusten.

Bollnäs har lyckats väl i sina värvningar då de båda landslagsspelarna, Hellmyrs och Berlin, valde att lira i Bollnäs eftersom rysslandsäventyret, något överraskande, tog slut inför denna säsongen. Starkt gjort av Giffarna att lyckas knyta till sig två megastjärnor då man likt Kungälv inte ens har en hall på pappret. Möjligt det finns en risk med dessa värvningar att övriga spelare omedvetet lutar sig tillbaka med förhoppning att dessa herrar löser uppgiften åt laget och slutspelet kommer av sig själv.

Kungälv är fyllda av självförtroende efter sin fina inledning på serien men längtar naturligtvis efter att få premiärspela på Skarpe Nord. Nu har Kung Bore tagit oerhört lång semester denna säsong och inställda matcher står som spön i backen och matchen kommer spelas i Ale Arena. Laget är helt skadefritt och tas ut först efter torsdagens träning. Måste kännas skönt för firma Holopainen, Knöös och Sjöholm att ha tillgång till hela truppen inför en såhär pass viktig match.

Många har noterat att Daniel Gratjov åter finns i Kungälvs tröja och har smugit sig in i truppen likt en utröstad men återvändande Robinssondeltagare.

-Haha! Ja så kan man kanske uttrycka det men vi hade en väldigt öppen dialog i början om det skulle fungera eller ej. Jag var verkligen sugen på att spela bandy på högsta nivå igen när man varit borta ett tag men både jag och IFK måste veta och känna att jag kan gå för fullt på både träning och match. Därför var vi låga med informationen i början på satsningen. Nu känns det hur bra som helst och det är full fart, säger återvändande ikonen Daniel Gratjov, nu i tröja nummer 10 istället för 82

Vi som följt Daniel sedan han kom till Kungälv för en herrans massa år sedan vet att det finns en oerhörd kapacitet, inte minst på skridskoåkning, som kan stöka till det för de flesta försvar. Farten och speeden drar på sig försvarare om inte annat och som kan skapa utrymme för andra spelare att hitta ytor för sina roller. Härligt att spelare kan komma tillbaka efter en en lång skadesituation.

Det har alltid varit täta matcher och jämna matcher mot Bollnäs och själv kommer jag ihåg Lukkarilas vinstmål i matchens absolut sista själva sekunder på Skarpe Nord för några säsonger sedan och Bollnäs kunde åka hem med 5-6 i bagaget. Det vill vi inte se upprepas för Bollnäs men gärna för Kungälv och skall vi tippa att Lukas Persson eller Axel Ekholm med Artig som underdog fixar det i denna match.

- Det blir en tuff fight men Bollnäs är ännu inte färdiga med sitt spel och det hoppas jag vi kan utnyttja. Vi gjorde en mycket bra match i cupen uppe i Ljusdal, så det kan gå vägen med lite flyt, avslutar Daniel som verkligen sprudlar av energi vid intervjun.

När Bollnäs får till sitt spel är de troligen topp tre i Sverigen idag. Lirare som Westh, Hellmyrs, Berlin och Aaltonen vittnar om mycket hög kvalitet men det skall fungera som lag också. Idag gör det inte till fullo i 90 minuter och förhoppningsvis kan IFK uttnyttja detta i omgångens match.

Som vanligt är det before bandy på Combi och därefter går bussar upp.

Glöm inte boka er. Läs mer här http://www.ifkkungalv.se/2014/11/05/buss-och-uppladding-infor-hemmapremiaren/