Efter en match i rysarens tecken knep Kungälv en poäng av favorittippade Bollnäs men var närmare seger än Bollnäs

Det var upplagt för rysare då Bollnäs och Kungälv äntrade isen för match i elitseriens tredje omgång eftersom båda lagen har börjat serien på ett bra sätt och utan förluster. Bollnäs håller dock  ett stor favoritskap efter värvningarna av Hellmyrs och Berlin men också för att laget innehåller många spelare av mycket hög kompetens och fick gälla som favoriter i kvällens match.

Nu blir aldrig favoritskapet som man tror sig bli infriad utan efter en första halvlek som dominerades av Bollnäs tog Kungälv över och var närmare seger än Bollnäs även om det kanske inte var helt rättvist.

Bollnäs började matchen med disciplin och tålamod och lät Kungälv spela runt men alla farligheter bröts enkelt på mittplan innan Kungälv kom till farlighet trots att Mikael Lindberg prickat stolpen i matchens inledningen. Ett slumpskott men kunde gett Kungälv ledningen med lite flyt och matchen fått en annan gestalt.

Nu trummade dock Bollnäs på med elegans och finnés och i matchens åttonde minut sköt Pär Törnberg in ledningsmålet på en lång hörna från vänster. Pär gjorde sedemera även 2-0 på ytterligare en hörna på samma sätt som den som förra och Kungälv hängde inte riktigt men utan funderade mest på vad som hände. Klart rättvis just då.

På något sätt tog sig IFK samman efter Bollnäs dominans och vaskade så småningom  fram en hörna i matchens 34 minut som Mathias ”Pumpen” Johansson skoningslöst pangade upp i nättaket och ingen fattade vad som hände, så hård var den hörnan och man kunde gå till halvtidsvila med råg i ryggen eftersom båda lagen höll ställningarna restén av halvleken

Halvtid: IFK Kungälv – Bollnäs 1-2

Andra halvlek var betydligt mer Kungälv eftersom man skakat av sig känslan av den underlägsna motståndaren utan förstod att man kunde rubba Bollnäs. Anfall efter anfall från Kungälvs sida gav också den ena möjligheten efter den andra och i matchens 53 minut får Kungälv straff efter en neddragning i straffområdet av Kungälvs Ted Skoglund. Straffen slog Lukas Persson skoningslöst in utan att målisen hann reagera.

Resten av matchen var en kamp på hög nivå med chanser åt båda hållen utan att något av lagen kunde avgöra. Slutresultatet 2-2, får ses som rättvist även om Bollnäs var det bättre laget sett över 90 minuter men gör man inga fler mål än motståndaren så är det OK och Gratjovs förutsägelser föll in. De klarar ännu inte 90 minuters sammanahållande spel och däremellan tog Kungälv vara på sina chanser.

- Bollnäs gör det bra och har 90% av bollinnehavet men vi håller emot och gör det vi ska göra efter våra förutsättningar, säger Kungälvs Daniel Gratjov, nöjd efter att förutsägelsen slagit in

- Kungälv gör det bra men vi skall naturligtvis göra fler mål på våra chanser och detta är en besvikelse, säger Bollnäs Andreas Westh ödmjukt efter matchen.

På frågan om skillnaden mellan att spela på Skarpe Nord och Ale Arena säger Andreas att det förmodligen är  Sveriges bästa is i Ale Arena. Oljig och man glider suvränt bra, avslutar Andreas.

Sköna ord från en världslirare så sträck på er Alebor.  Ni har Sveriges bästa is enligt världens bästa libero.

Slutresultat. IFK Kungälv – Bollnäs 2-2 (2-1)