IFK Kungälv tvingas på grund av mildvädret att ställa in elitseriematchen mot Villa-Lidköping på lördag.
– Vi hade räknat med att kunna spela på Skarpe Nord och vi har inte hittat någon alternativ spelplats, säger IFK Kungälvs vice ordförande Magnus Carlsson.

Mildvädret fortsätter att ställa till problem för bandyn i Kungälv. Under måndagen tvingades IFK Kungälv ta beslutet att ställa in lördagens match mot Villa-Lidköping då det inte finns någon spelbar is på Skarpe Nord.
- Det är naturligtvis jättetråkigt. Matchen mot Villa är en av säsongens höjdpunkter och vi får försöka hitta ett nytt datum för matchen nu, säger Magnus Carlsson.

IFK Kungälv har under säsongen spelat sina två första hemmamatcher i Ale Arena och föreningens ungdomslag, vars serier redan har börjat, har samma problem med att pussla ihop situationen.
- Det är svårt att hitta tider, matcherna mot Ljusdal och Bollnäs var inbokade sedan länge, det som ändå är positivt är att det ska komma in lite kallare luft i slutet av veckan, vilket gör att vaktmästarna på Skarpe Nord är hoppfulla om att vi kan spela hemmamatchen mot Hammarby den 21 november som planerat på Skarpe Nord, säger Magnus Carlsson.

IFK Kungälvs vice ordförande vill samtidigt rikta ett stort tack till hela föreningen från supportrar, ledare, ungdomsspelare och A-lagsspelare.

- Det är ingen som gnäller utan alla ställer upp och gör det bästa av situationen. I längden är den ohållbar men vi kommer att hålla ut tills vi har en hall även i Kungälv. Stämningen uppe i Ale Arena i fredags visar också vilken glöd som finns för bandyn i Kungälv och den kan inte allt regn i världen släcka, säger Magnus Carlsson.

För IFK Kungälvs A-lag väntar härnäst en bortamatch mot Sandviken i Göranssons Arena på onsdag. Nästa fredag hoppas vi istället på en fantastisk hemmapremiär på Skarpe Nord mot Hammarby IF.
Mer information om när Villa-matchen spelas ges så fort ett nytt datum är bestämt.