Det är ett IFK Kungälv med gott självförtroende som på onsdagen åker upp till Sandviken för att möta Sveriges just nu bästa bandylag.
- Vi är stärkta av vår starka start och åker upp med inställningen att prestera på vårt max i 90 minuter, säger IFK Kungälvs anfallare Ted Skoglund.

Efter tre raka matcher utan förlust ställs IFK Kungälv inför den kanske svåraste uppgiften i svensk bandy när laget möter regerande svenska mästarna Sandviken på bortais.

Stålmännen från Sandviken har direkt från start kopplat ett grepp om årets elitserie om har efter tre omgångar tre raka segrar med den förkrossande målskillnaden 30-13.

Allra värst framåt har hemvändaren Patrik Nilsson varit med sina elva mål på tre matcher.

IFK Kungälv är samtidigt det lag som släppt in minst mål i årets elitserie, med endast sex insläppta mål på tre matcher. Bakom lagets starka defensiv ligger ett hårt arbete från anfallet till Jesper Thimfors längst bak i Kungälvsmålet.

- Vi har börjat bra och är fortfarande obesegrade. Vi vet att vi åker upp till en väldigt tuff match, men har ändå bra självförtroende och det är alltid kul att möta de bästa lagen, säger Ted Skoglund.

Skoglund har precis som IFK Kungälv börjat säsongen bra och inledde med att göra både mål och assist i premiären mot Sirius som slutade 3-3. Han ordnade även fram lagets straff som Lukas Persson tryckte in 2-2 på mot Bollnäs senast. Totalt har det blivit tre poäng på de tre första matcherna för den hårt arbetande anfallaren.

- Inledningen har varit helt ok, det kan alltid bli bättre och jag har hela säsongen på mig att prestera ännu mer, säger Ted Skoglund.

Nyckeln för att lyckas skrälla borta mot Sandviken blir en stark defensiv och att laget hugger som kobror när lägena väl dyker upp.

- Vi har haft en härlig och positiv känsla med mycket glädje på våra träningar under hela säsongen. Den har stärkts ytterligare av vår starka inledning. Vi får försöka neutralisera deras spel så bra vi kan och utnyttja lägena vi får framåt, säger Skoglund om hur lagets ska lyckas ta poäng även mot Sandviken.

IFK Kungälv laddar upp inför matchen med en isträning i Ale Arena på tisdagskvällen, innan laget åker upp till Sandviken på onsdagen.

- De har väldigt vassa skyttar längst fram, med ett starkt mittfält bakom sig. De bygger upp spelet bra för varandra och är en riktigt lagmaskin samtidigt som de är väldigt duktiga individuellt. Vi får åka upp med inställningen att prestera på topp i 90 minuter och sedan får vi se hur nöjda vi är med prestationen efter matchen, säger Ted Skoglund.

Matchen i Sandviken börjar 19.00 på onsdag och kan följas live via till exempel elitrapport.se eller bandypuls.se