Svenska mästarna Sandviken visade klassen och hade inga problem med att besegra IFK Kungälv hemma i Göranssons Arena.
- Ska jag vara ärlig är vi inte ens nära, att vi förlorar är en sak, men så här i början av säsongen så måste vi göra vår grej och vi är inte ens i närheten av att spela på den nivån vi kan och när vi möter ett lag som Sandviken på bortaplan måste vi göra en 110-procentig insats för att hänga med, säger IFK Kungälv tränare Ari Holopainen. 

IFK Kungälv bjöds på onsdagen på en riktig bandylektion av svenska mästarna Sandviken som enkelt kunde rinna vinna till en seger med 13-5 utan att riktigt förta sig.

Första målet bjöd IFK dock på själva när Kungälv tappade bollen i eget straffområde och serverade svensk bandyns riktige påläggskvalv, Erik Pettersson,19, som enkelt kunde peta in 1-0.

Kungälv repade snabbt mot och kvitterade då Ted Skoglund i den sjätte minuten sprätte dit 1-1 efter att ha blivit frispelad av Fredrik Johansson.

Målet var i stort sätt det enda postiva med Kungälvs första havlek innan Erik Pettersson show satte igång på allvar. Inom loppet av 15 minuter hade den unge landslagsanfallaren redan avgjort matchen genom ytterligare fyra mål och till slut kunde Sandviken gå till en förkrossande halvtidsvila med hela 7-1.

Halvtidsresultat: 7-1

Den andra halvleken fortsatte som den första. Sandviken lät bollen gå som ett snöre med en stor delaktighet och laget visade att man förmodligen redan nu är klassen bättre än laget som spelade hem SM-guldet förra säsongen.

Målmässigt gjorde IFK Kungälv en bättre andra halvlek med fyra egna mål och det laget får ta med sig hem från Sandviken är att laget känns farligt när de skridskostarkka spelarna får chansen att ställa om.

I Kungälv var Ted Skoglund pigg med två mål och positivt var också att Lukas Persson fortsätter att göra mål och även Axel Ekholm fick göra sitt första mål för säsongen. Mittfältaren Robin Mohlén fick också göra mål mot sin moderklubb Sandviken när han kyligt placerade in en retur efter ett anfall där Ted Skoglund drivit upp ett anfall som avslutades av Fredrik Johansson.

Segersiffrorna skrevs till slut till 13-5 och IFK Kungälv kommer precis som vanligt inte bli det enda laget som åker hem från Sandviken med en storförlust i bagaget.

– Siffrorna spelar egentligen ingen roll. Vi har inte hunnit diskutera matchen än, men vi var inte ens med idag. Vi vinner inga närkamper och sju av deras mål ger vi bort genom våra egna felpassningar. Mot ett lag som Sandviken fungerar naturligtvis inte det. Ska vi ha en chans en sådan här match måste vi göra en 110 procentig insats samtidigt som dom inte presterar på max. Men livet går vidare och vi får deppa lite ikväll och sedan börja om från början igen. Svårare än så är det inte, säger Ari Holopainen.

Segern var Sandvikens fjärde raka och laget har nu gjort 43 mål på fyra matcher. För IFK Kungälvs del var det säsongens första förlust och laget får nu repa mod inför den svåra bortamatchen mot Vetlanda nästa onsdag.

Matchfakta från matchen hittas här.