Den uppskjutna matchen mellan IFK Kungälv och Villa-Lidköping kommer att spelas på Skarpe Nord den 3 december 19.00

Mildvädret ställer fortsatt till det för bandyn. För någon vecka sedan ställde Hammarby in sin hemmamatch mot Vänersborg och IFK Kungälv har nu hittat ett nytt datum för den uppskjutna matchen som skulle ha spelats på lördag mot Villa-Lidköping.

- Vi hade självklart räknat med att kunna spela matchen på Skarpe Nord i mitten av november. När vi tittade på att spela i Ale Arena var tiderna slut och sportsligt är det inte rättvist att spela matchen i till exempel Lidköping. Det tror jag inte någon hade tyckt. Sedan finns det också en gräns på hur många matcher en klubb kan tvingas flytta. Vi har vår publik och våra sponsorer att tänka på och de har inte alltid möjlighet att ta sig till en annan kommun och sponsorerna har inte sina reklamskyltar i till exempel Slättbergshallen. Jag tror inte Hammarby var speciellt sugna på att spela sin inställda match mot Vänersborg i Relitahallen i Uppsala eller i ABB Arena i Västerås. Om Villa ser det som extra tändvätska att få möta oss på vår ordinarie hemmaarena är det bara kul för matchen som får lite extra nerv och derbykaraktär. Jag tror att det uttalandet eldar på våra spelare också, säger IFK Kungälvs medieansvarige Anders Abrahamsson.