På fredag 19.00 är det bandyfest på Skarpe Nord då IFK Kungälv äntligen får äntra sin hemmais då Hammarby kommer på besök i en stekhet elitseriedrabbning.

– Aggregaten har varit på sedan i torsdags och isen håller sakta på att byggas upp. Väderprognoser ser fina ut så vi hoppas verkligen på att inget ställer till det nu, säger IFK Kungälvs vice ordförande Magnus Carlsson.

Christian Andreasson på Kungälvs kommun är platschef på Skarpe Nord och säger så här om isläget.
– Det går enligt plan. Jag är hoppfull och tror att vi kommer att ha is, men vädret bestämmer helt men från måndag ser prognoserna bra ut, säger Christian Andreasson.

Hammarby IF är en av förhandsfavoriterna till att vinna SM-guld men har haft det lite knackigt i inledningen på elitserien och allt talar för en nervkittlande batalj på Skarpe Nord.

Innan fredagsmatchen har IFK Kungälv en viktigt bortamatch mot Vetlanda på onsdagen, innan allt fokus läggs på Hammarbymatchen.

– Vi är riktigt laddade, äntligen ska vi få se på bandy i Kungälv igen och det har vi längtat efter precis lika mycket som ett barn längtar efter jultomten. Vi kommer att ladda med before bandy på Combi innan matchen från 16.00 och hoppas på en riktigt härlig bandyfredag med ett storlag som Hammarby på besök. Vi hoppas att det kommer mycket folk kommer och njuter av den härliga gemenskapen och glädjen som bandyn ger Kungälv, säger Skarpa Gubbars ordförande Magnus Åhman.