På onsdag åker IFK Kungälv till Småland för match mot Tommy Österbergs så här långt obesegrade Vetlanda BK.
– Vi är riktigt laddade och alla är friska så det ser bra ut, säger IFK Kungälvs mittfältare Fredrik Johansson.

Efter tre raka matcher utan förlust åkte Kungälv på en riktigt stjärnsmäll borta mot svenska mästarna Sandviken förra onsdagen. En vecka senare är den matchen nu glömd och IFK Kungälv siktar istället på att spräcka obesegrade Vetlandas förlustnolla.

– Vi sa det redan i bussen hem från Sandviken att vi glömmer den matchen och fokuserar på det vi gjort bra i de tidigare matcherna. Vi gjorde en bra match när vi spelade oavgjort borta mot Vetlanda i genrepet inför Elitserien och det är skönt att ha med sig den känslan när vi åker dit nu, säger Fredrik Johansson.

Genrepet i Sapa Arena veckan innan elitseriestarten slutade 4-4. Vetlanda hade innan den matchen radat upp förluster, men lagom till serienstarten har laget verkligen hittat formen och är så här långt obesegrade efter en seger och fyra oavgjorda matcher efter fem omgångar.

– Vetlanda har börjat serien väldigt bra och har resultatmässigt verkligen imponerat. Det blir en tuff uppgift, men får vi allt att stämma under hela matchen så har vi ändå en bra chans att åka hem med poäng, säger Fredrik Johansson.

I Vetlandabåset är det nu andra säsongen IFK Kungälvs tidigare tränare Tommy Österberg härskar. Någon större fördel av att han känner till flera av sina tidigare spelares styrkor och svagheter tror inte dock inte Fredrik Johansson att Österberg har inför matchen.

– Det är alltid kul att träffa honom och det hade så klart varit ännu roligare att vinna över honom. Men vi har så många nya spelare sedan han var här så det tror jag inte spelar någon roll, säger Fredrik Johansson.

Tommy Österberg tror inte heller att hans kunskaper om Kungälv får någon avgörande fördel.

– Det är spelarna på planen som avgör och vad jag vet eller inte spelar kanske inte så stor roll, men någon nackdel kan det i alla fall inte vara att jag har koll på en del spelare, säger Tommy Österberg.

När det gäller mötet mellan Vetlanda och IFK Kungälv under försäsongen resonerar Tommy Österberg följande.

– Vi körde väl på rätt hårt som alla andra lag under den tiden och var kanske lite nerkörda om man kan säga så. Kungälv försvarade sig bra och det var en jämn och bra match och det förväntar jag mig att det blir nu igen, säger Tommy Österberg.

Efter fem omgångar ser det lovande ut för Vetlanda även om Österberg hittills inte bara är nöjd med sitt lags spel.

– Vi är ganska nöjda med hur vi har börjat serien även om vi kanske tycker att vi hade kunnat gjort det lite bättre i några matcher. Allt känns bra inför matchen mot Kungälv, alla våra spelare är friska och krya. Vi har möblerat om lite i laget sedan vi mötte dem senast och hittat bättre in i vårt spel även om vi också har släppt en del mål, säger Tommy Österberg.

IFK Kungälvs match mot Vetlanda i Sapa Arena börjar 19.00.

Ni följer den live via www.elitrapport.se

När det gäller IFK Kungälvs hemmapremiär mot Hammarby IF på fredag 19.00 ser läget med isen lovande ut och inget är ändrat i planeringen inför matchen.

– Det ska bli så jäkla roligt att få glida ut på Skarpe Nord. Publikstödet vi känner där och känslan av att få spela på vår hemmaplan betyder otroligt mycket för oss,  säger mittfältaren Fredrik Johansson.