Hörnskyttet var inte med Kungälv och Vetlanda kunde skörda segern

Försäsongens oavgjorda kamp gick ej i repris utan Vetlanda var vassast i kvällens match genom vinst med 6-4. Kungälv kunde dock fått minst oavgjort om hörnskyttet hade haft högre utdelning, hela tolv hörnor men ”bara” två mål i utdelning. Axel Ekholm gjorde Kungälvs första och Mathias ”Pumpen” Johansson det andra vid ställningen 6-2 till Vetlanda.

Kungälv passade också på att missa en straff i första halvlek vid ställningen 3-1 till Vetlanda. Hade Lukas Persson satt straffen kanske matchen fått en annan karaktär. Halvleken slutar med 3-1 till Vetlanda genom mål av Joakim Andersson och Christian Mickelsson två mål, varav ett på straff.

Halvtid: Vetlanda BK – IFK Kungälv 3-1

Andra halvlek börjar med att IFK missar två hörnor och ett frislag under de tre första spelminuterna medan istället VBK drar ifrån till 4-1 på hörna i 54:e spelminuten, hörnan slogs i mål av Erik Ivarsson.  Ikväll kändes det tyvärr inte som Kungälvs kväll utan det var missarnas afton om man tittade på elitrapport.  Förhoppningarna grusades varje gång en hörna eller frislag flaggades men som sen följdes upp som missad.

Vetlanda drog också iväg till 6-2 genom mål av Andreas Lysell och Erik Ivarsson, däremellan kunde Viktor Wareborn reducera till 4-2. Kungälv snyggade dock till siffrorna till slutresultatet 6-4 genom Mathias ”Pumpen” Johansson på hörna och Ted Skoglund genom ett spelmål men med mera flyt i hörnskyttet så kunde det lika gärna blivit seger.  

- Vi skapade många hörnor i främst första halvlek men det var några enkla misstag som ligger till grund för Vetlandas mål och när vi toppade upp vid VBK´s femte mål orkade vi dock inte hela vägen, säger Kungälvs assisterande tränare Roger Knöös

Vetlanda är på pappret ett något mer kvalificerat lag och skall, enligt alla förhandstips, slå IFK och inte minst på hemmaplan. Noterbart är också att de hela tiden får fram nya killar, ikväll noterade webbredaktionen att Pontus Blomberg stod för tre framspelningar till mål. En 21-åring som liksom bara dyker upp och spelar moget redan vid 21 år. Gräver man lite så ser man dock att Pontus har några SM-tecken med VBK´s juniorer, ett knippe landskamper och mästerskapsmedaljer från P15 och upp till U23. Spelat 82 matcher i elitserien med sju mål så här långt. Inte illa.

- Vi gör en godkänd första halvlek om man undantar misstagen men vi orkar inte riktigt på slutet. Vi tar med oss det vi gjorde bra och ser fram mot fredagens hemmapremiär då Hammarby med Kumpuoja kommer på besök till Camp Nord, avslutar Knöös

Slutresultat: VBK – IFK Kungälv 6-4 (3-1)