På fredag klockan 19.00 är det för första gången säsongen 2014-2015 dags för bandy på Skarpe Nord.
- Det betyder enormt mycket för oss att få glida ut på vår hemmaplan och känna publiken i ryggen, säger IFK Kungälvs mittfältare Fredrik ”Fidde” Johansson.

Efter ett bandyliv i exil i Ale Arena under hela försäsongen får alla bandyentusiaster i Kungälv äntligen återvända till den heliga isen på Skarpe Nord. Arenans vaktmästare har kämpat mot mildvädret och har ny byggt upp en is som väntas ge perfekta förutsättningar för en nervkittlande elitseriebatalj mellan IFK Kungälv och Hammarby. Två lag som skuggar varandra i tabellen, där IFK Kungälv ligger en poäng före Hammarby med fyra inspelade poäng på fem omgångar.

- Elitserien är rekordjämn och det finns inga lag som åker till någon arena och bara plockar hem poäng. I år vill vi ta tillbaka Skarpe Nord och göra vår hemmaplan till vår borg igen, säger IFK Kungälvs medieansvarige Anders Abrahamsson.

Hammarby kommer som vanligt med ett namnkunnigt lag till Skarpe Nord, med flera spelare som ligger på gränsen till A-landslaget. I Hammarby finns också Kungälvs tidigare anfallare och den finske landslagsmannen Markus Kumpuoja vars första svenska hemmaarena var just Skarpe Nord.

Innan matchen mot Hammarby kommer IFK Kungälvs eldsjäl Fredrik ”Cazzon” Carlsson att hyllas med en varm applåd. Fredrik var en av bandysveriges verkliga eldsjälar och hann trots att han bara blev 24 år att sätta stora avtryck i både IFK Kungälv och i hela bandysverige. På fredag är det på dagen fyra år han gick bort.
- ”Cazzon” är alla på Skarpe Nords hjälte och satt med i både föreningens styrelse och var ordförande för supporterklubben. När vi nu äntligen får komma tillbaka till Skarpe Nord känns det stort och rätt att han hyllas, säger Skarpa Gubbars ordförande Magnus Åhman.

Matchen mot Hammarby startar 19.00 på fredag. För de som vill ladda med Before Bandy håller supporterkrogen Combi i Kungälv öppet från 16.00.

För IFK Kungälvs A-lagsdel tränar laget 16.00 i Ale Arena på torsdagen då isen på något sätt inte får äventyras inför återkomsten till Skarpe Nord.
- Vi får inte gå på och träna på isen idag utan kör på i Ale Arena. Men imorgon är vi äntligen tillbaka, säger IFK Kungälvs lagledare Jörgen Sjöholm på torsdagen.