IFK Kungälv lyckades aldrig störa gästande Hammarby IF på Skarpe Nord. 
När 90 minuter var gånga slutade matchen 1-6 i en match som aldrig riktigt blev spännande.

Första minuterna var Kungälvs kanske bästa i matchen då laget gick upp och satte press på Hammarbyförsvaret.

- Vi hade bestämt oss för att gå upp och trycka lite på dem i början och fick egentligen den utdelningen vi ville på det och fick två-tre kontringar, men sedan när vi skulle gå tillbaka till vårt ordinarie spel fungerade ingenting. Varför är svårt att säga så här efter direkt efter matchen, säger IFK Kungälv tränare Ari Holopainen.

Efter  Jesper Thimfors i Kungälvsmålet inlett matchen strålande rasslade det till i nätet i hans mål för första gången i den 15:e minuten då unge Kasper Milerud fick på en pärla utifrån som stänkte in i krysset.

Matchen delikatess var Hammarbys 0-2 mål då Adam Giljam enkelt kunde lägga in bollen efter ett drömanfall.

Hammarby fortsatte dominera och ökade på till 0-3 innan Ari Holopainen tog en timeout i den 36:e minuten.

- Vi hade kommit överens om att hålla ihop defensiven hela matchen, det tycker jag inte att vi gör. Vi sa att nu har vi kört uppvärmningen och nu är det bara att gå ut och köra men vi får inte igång varken vår defensiv, som var stark i början av säsongen, men idag är vi elva individer som spelar var för sig, nu får vi börja från början och snacka ihop oss igen, säger Ari Holopainen.

Innan halvtid kändes det som att matchen avgjordes helt när Stefan Erixon lite för enkelt fick sätta in 0-4 när han fri från vänsterkanten.

Halvtidsresultat: 0-4

Den andra halvleken blev jämnare. Om det var för att Hammarby bevakade sin ledning eller om det var för att IFK Kungälv kom igång bättre får vara osagt. När matchen var slut stod det 1-6 på resultattavlan efter att Lukas Persson stänkt in Kungälvs mål efter en hörnvariant.

IFK Kungälv får nu ladda om inför nästa match i elitserien borta mot Broberg på onsdag. Positivt för matchen var en härlig stäming på Skarpe Nord inför de 895 betalande åskådarna och totalt 1050 personerna på läktaren.

Matchfakta från matchen hittas här.

Mer om matchen med interjuver i Bandy-TV med Ari Holopainen och Axel Ekholm ser ni på ifkkungalv.se under lördagen.