På onsdag 19.00 gästar IFK Kungälv Hällåsen för match mot Broberg i Söderhamn.
- Det brukar vara ganska roliga och lite hätska matcher mellan oss där uppe, säger IFK Kungälvs försvarare Hampus Kärnman.

Broberg som inlett säsongen starkt parkerar just nu på en fjärdeplats i tabellen och ser ut mot att gå mot ännu en säsong bland de åtta främsta. Kungälv har efter lagets starka inledning på säsongen haft det tuffare de senaste matcherna och kommer till matchen med tre raka förluster.

- Samtidigt får vi komma ihåg att vi mött Sandviken borta och spelat matcher vi visste skulle bli tuffa. Mot Vetlanda gjorde vi en bra match och kunde lika gärna kanske ha vunnit. Hammarbymatchen kan vi så klart inte vara nöjda med alls och vi var väldigt nedstämda efteråt då allt kändes väldigt bra inför matchen. Sedan så säger Hammarby själva att de kanske gjorde sin bästa match för säsongen och då krävs det ganska mycket för att kunna störa dem, säger Hampus Kärnman.

Under helgen vilade Kungälv från träning och hade på lördagen istället teori där laget bland annat gick igenom videoanalyser från säsongens elitseriematcher och satt i grupper och diskuterade igenom lagets spel och taktik. Inför onsdagens match mot Broberg har laget samlat ny kraft och Hampus Kärnman hoppas på en fartfylld och tät match.

- Broberg har inlett väldigt starkt och får på något sätt ihop ett jävligt bra lag även om man alltid tycker att de tappar riktigt bra spelare. Det är ett lag med mycket fart och det brukar gå undan när vi möter dem där uppe, säger Hampus Kärnman.

Kungälv är skadefritt inför matchen och möter ett Broberg som trots sin fina tabellplacering ändå inte har överpresterat på hemmaplan så här långt. Laget inledde starkt med en solklar seger mot Kalix med 6-3 för att sedan förlora stort mot Västerås med 3-9. I fredags släppte man en poäng mot Tillberga i en match som slutade 2-2. Ett Tillberga som förvisso hade inlett serien med ett väldigt tufft spelschema som inför matchen inte riktigt visade en rättvis bild av lagets dittills noll ihopsamlade poäng.

Ser vi till de senaste årens möten mellan Broberg och Kungälv på Hällåsen skvallrar resultaten om att det kan bli en ny jämn match. 2013 vann Broberg med 6-5, 2012 vann Kungälv med 5-6 och 2011 slutade mötet återigen 6-5 till Broberg.

Väderprognoserna inför matchen, som spelas utomhus, lovar ett par minusgrader, uppehåll och vindstilla väder. Något som ger förutsättningar för en perfekt bandykväll på Hällåsen.

Matchen följs bland annat via elitrapport.se och via direktrapportering på bandypuls.se