Trots två magiska minuter i slutet av den första halvleken då anfallaren Lukas Persson satte dit två mål som betydde både kvittering och ledning räckte Kungälv inte hela vägen fram mot Broberg.

IFK Kungälv saknade på onsdagen flytet som gör att ett lag vinner jämna matcher. För att vinna i elitserien brukar Kungälvs mantra vara att prestera sin bästa bandy i 90 minuter. I matchen mot Broberg så var dock hemmalaget det bättre i inledningen och kunde ganska så logiskt ta ledningen med 1-0 efter dryga kvarten spelad genom anfallaren Jonas Engström efter ett inspel från kanten. Broberg han även med att skjuta en straff i stolpen i den 23:e minuten, innan det svängde.

För med tio minuter kvar av halvleken kämpade Kungälv sig tillbaka i matchen och efter 37 minuter hade laget vänt ställningen till 1-2 efter två snabba mål av Lukas Persson. Först på ett friläge snyggt framspelad i luften från Robin Mohlén och sedan genom ett 1-2 mål helt på egen hand. Direkt efter målet hade Kungälv även bud på 1-3 då Broberg slarvade i försvaret vilket gav Kungälv ett friläge framför Dennis Wasberg i Brobergmålet som dock kunde styra ut bollen till en hörna.

I anfallet efter satte istället Broberg dit 2-2 genom Jonas Nygren. Ett resultat som höll sig halvleken ut.

Halvtidsresultat: 2-2

I Kungälv saknades Daniel Gratjov och Mathias ”Pumpen” Johansson på grund av sjukdom. I ”Pumpens” frånvaro gick Hampus Kärnman ner och spelade libero och Anssi Hänninen klev ner från mittfältet och spelade back. Efter två utvisningar byttes Hänninen bort från backen till förmån till Andreas Berggren Eckerth för att undvika ett matchstraff. Hänninen gick då istället in och bytte av på mittfältet.

Den andra halvleken blev kontrollerande från båda lagen. Broberg skulle dock få in ledningsmålet då Kungälvsförsvaret missad en lyra som även Brobergs spelarna såg ut att missa. På något sätt lyckades Martin Söderberg ändå få in 3-2  i den 68:e minuten vilket visade sig bli matchavgörande.

– Vi skapade väl några halvchanser men lyckades aldrig få in kvitteringen. Sett över matchen så tycker jag att både vi och Broberg gör väldigt bra defensiva matcher. Inget lag har speciellt många målchanser. Vi missar ett friläge som kunde gett oss 1-3 och de sätter sin chans. Sett till det vi snackade om innan matchen tycker jag att vi gör det vi kommer överrens om i 90 minuter och det är en bra figth mellan lagen där både vi och Broberg kontrollerar bollen bra, säger Ari Holopainen.

Jämfört med Hammarbymatchen i fredags kan Kungälv summera en betydligt bättre insats som laget nu kan bygga vidare på inför bortamatchen mot Tillberga på måndag. Positivt var också att Andreas Berggren Eckerth var tillbaka i laget och spelade sin första match efter en lång skadeperiod.

– Andreas gör det jättebra defensivt och det är riktigt roligt att han kommer tillbaka och är bra direkt, säger Ari Holopainen.

Matchfakta från matchen hittas här.