IFK gästar Tillberga för en viktig match med chans att haka på slutspelsstrecket

Efter den snöpliga förlusten mot Broberg ställs Kungälv nu på måndag mot Tillberga för att försöka ta poäng efter några matcher utan. Tillberga som av många tippas som bottenlag eftersom de fick en gratisplats till elitserien då Gripen inte fick elitlicens har heller inte vunnit något ännu. Laget innehåller dock kvalitetsspelare med spelande tränaren Östling i spetsen kompanjerad Andreas Hammarbäck, Kim Barklund, Jens Blixt och nyförvärvet, den inte för Kungälv helt obekante, Pekka Rintala. Klubben profilerar sig kanske främst som ungdomsklubb vilket också syns då de har många lag i spel och olika skolor när man kikar på hemsidan. Bandykrönikören Tobias ”Zocke” Johnsson är klubbchef och han är det nog ingen bandyintresserad som missat då han skriver vasst och ärligt.

Tillbergas första pängen kom mot Broberg i förförra omgången men nu senast förlust mot Sirius. Nu väntar Kungälv i ABB Arena en måndagkväll vilket kan bli en tät match då båda lagen är i behov av poäng för att inte tappa allt för mycket till lagen ovanför slutspelsstrecket samt att haka å tåget i årets jämna elitserie.

I Kungälv träder målvakten Jesper Thimfors mer och mer in i rollen som den spelare som håller Kungälv kvar i matcherna med sitt storspel i målet. Du är tät i målet och håller siffrona nere, och hur gör du?

- Ja det är en bra fråga men min fysik har blivit bättre denna säsong men är nog inte hela sanningen, ärligt talat så vet jag inte, det bara flyter på, säger Jesper Thimfors som redan håller på att bli en ny klart lysande målvaktsfavoritsstjärna bland Kungälvssupportrarna efter Virtanen och Borvall.

Tillberga är svårspelat och satsar defensivt för att ta vara på misstagen som motståndaren gör, ungefär som IFK. Lagen har mötts en gång i Ljusdal Cup och då vann Kungälv men först efter straffar då matchen slutade oavgjort.

- Det var väldigt jämt senast i Cupen och Tillberga kan ta poäng mot alla lag i serien om de får till det. Vi måste bli något effektivare på sista tredjedelen av banan och sätta några fler fasta situationer om vi skall slå Tillberga, säger Jesper

Redan på onsdag den 3 december är det dags för nästa kamp för IFK då den uppskjutna matchen mot Villa skall spelas på Skarpe Nord. Förhoppningsvis blir det bra väder, prognosen talar för det, och att vi också får se ”Fiddes” bror på planen i ett nytt brödramöte. Mattias har denna säsong inte tagit en ordinarie plats i Villas trupp utan pendlar mellan LAIK, Villa och att vila helt. Synd på så rara ärtor men förhoppningsvis kan han skrinna in på sin gamla trygga hemmabana, Skarpe Nord, på onsdagen, och möta Skarpa Gubbars värme som utstrålas. Senast mot Hammarby åkte till exempel Markus Kumpuoja fram till Skarpa Gubbar och snackade före han åkte till ”Bajens” klack. Visst saknar våra utflyttade spelare Skarpa Gubbar.

-Skall bli otroligt roligt att möta Villa på tisdag och den fighten är alltid tät på Skarpe Nord, avslutar Jesper Thimfors innan han hastar vidare in i skolan där han arbetar.

Det vore roligt om det blev mycket folk mot Villa och det borde det bli då laget har en trogen bortklack som åker till matcherna i närområdet och gärna tar en verbal klackamp mot Skarpe Gubbar.