Kungälv kämpade ner Tillberga och drygade ut nedåt mot kvalplatserna samt hakade på uppåt i tabellen

I de så kallade måstematcherna är det inget lag som man bara går ut och spelar hem två poäng utan det är kamp och nervositet inblandat i varje moment. Kungälv behärskade ikväll nerverna bäst och tog hem rysaren mot Tillberga. I och med vinsten drygas avståndet ut mot de skrämande kvalplatserna i botten på tabellen och avståndet uppåt krympte och Kungälv har nu samma poäng som Sirius men en match mindre spelad.

Matchen började annars bra för Kungälv då Ted Skoglund klippte in 0-1 redan i den tredje spelminuten men sedan stannade det av och det var jämt fram till 75 minuten då Kungälv till sist kunde skapa arbetsro genom ett 3-5 mål av Lukas Persson. Några minuter senare tar Tillberga time out i ett försök att samla ihop sig och gå på offensiven. I denna offensiv blottar de sig också och Kungälv kan kontra in både 3-6 och 3-7 och kunde därefter avsluta matchen lugnt och behärskat till en säker seger.

Noterbart är att Lukas Persson fortsätter att producera, tre mål i kväll, men också att Simon Artig vaknade till med två baljor vilket måste kännas skönt att det lossnat för Simon. Kungälvs 3-6 gjordes av Axel Ekholm.

En lagseger och där alla spelade för varandra.

- Ja men vi skall vara glada för att vi leder i första halvlek. Vi hade flyt men det blev bättre i andra halvlek. När vi gick upp till 3-5 så kändes det avslappnat, säger tvåmålsskytten Simon Artig

Simon som fick till målgörandet i denna match säger dock ödmjukt att det inte var han som gjorde andra målet

- Nej det var Ted som gjorde det och jag assisterade. Det var en rörig situation och kan förstå att domaren missade vem som gjorde målet. Nu fick jag visst målet i protokollet men det var egentligens Ted, säger Simon 

Närmast väntar nu på onsdag Villa Lidköping på Skarpe Nord och det kommer förhoppningsvis att blir ytterligare en härlig bandykamp.