Barnen som tar steget upp till Bandyskolan är de som känner sej redo att hålla i en klubba. De har grunderna i skridskoåkning och vill fortsätta med att spela med klubba och boll.

Årets trupp består i stort av samma barn från förra säsongen men det har också kommit några nya kompisar. I laget just nu är flesta födda 2006 – 2008 men det händer att det kommer en och annan yngre spelare också. Barnen som börjar i Bandyskolan kan komma från olika håll; vissa spelar hockey och vill testa bandy, man har en kompis som spelar och vill gärna testa och några kommer ifrån Skridskokul. Det är särskilt roligt när det fylls på från Skridskokul.

Det är en skön känsla på lördag morgon när man träffas nere på Skarpe Nord. Det finns gott om energi i barnen och de är väldigt sugna på att få komma ut på isen och åka skridskor. Även fast vädergudarna inte alltid har varit med oss så kör de på för fullt ändå.

Vi som leder barnen i Bandyskolan är Jonas Höglund och jag Claes Winberg med hjälp av föräldrar som stöttar oss. Det gäller att få ett effektivt flöde under den timman som vi håller på och all hjälp är nödvändig. Även de som står vid sidan av gör sitt med att samla bollar som åker av, knyta om skridskor, hämta tröjor eller hämta vattenflaska.

Många tycker att en timma är för lite så flera stannar kvar på allmänhetens åkning som är direkt efter. Klokt, för all tid som man kan få på isen är jättebra att ta vara på.

Förra året avslutade vi säsongen med en cup uppe i Ale arena. Detta var en stor händelse för våra spelare. De spelade 3 matcher och de var rejält trötta i slutet.

Så du som vill börja spela bandy,  är så välkommen ner till Skarpe Nord. Vi tränar lördagar mellan kl 09.00 – 10.00. Alla är välkomna.

Hälsningar Ledarna

 

Ungdomslagsfotografen Johan Spanås (bandyfoto.se) har fotat