IFK Kungälvs eldsjäl Tore Steinsson har hastigt ryckts bort från oss. Tore Steinsson avled på tisdagseftermiddagen efter att ha insjuknat sent på söndagskvällen.

Tores bortgång kommer som en chock för hela föreningen. Tore var ett av de självklara ansiktena nere på Skarpe Nord och har varit det i väldigt många år med olika roller i föreningen.

Sista uppdraget han hade i föreningen var i form av säkerhetsansvarig på Skarpe Nord under IFK Kungälvs hemmamatcher. Tore satt även med och var drivande i den grupp som från IFK Kungälvs sida arbetar för multihallen som planeras på Ytternområdet för bandy, ishockey, konståkning och förhoppningsvis ännu fler idrotter.

Så sent som i november blev Tore bland annat intervjuad av tidningen GT om hur IFK Kungälv och föreningens supportrar samarbetar och gör det möjligt att på ett säkert sätt använda sig av pyroteknik på Skarpe Nord.

Under många år har Tore även varit sargvakt under IFK Kungälvs matcher och har tillbringat fler timmar nere på Skarpe Nord än de flesta bandyvänner.

Tore var en av Skarpe Nords verkliga inventarier och hade alltid en obotlig optimism kring hela föreningen och dess framtid. Tore var också en av de eldsjälar inom föreningen som såg till att saker blev gjorda och har genom åren också alltid varit med och sponsrat föreningen med sitt eget företag.

Flera personer inom IFK Kungälv som träffade Tore den sista veckan berättar om hur han sprudlade av energi. Dels på grund av segern mot Villa-Lidköping förra onsdagen men framför allt för de långt gånga planerna på en multiarena i Kungälv. Planer som Tore i högsta grad varit en väldigt stor del i att driva fram.

För att hedra Tore Steinsson kommer IFK Kungälv att spela i svarta sorgeband under västderbyt mot IFK Vänersborg på fredag. Under hemmamatchen den 17 december mot Västerås SK kommer IFK Kungälv att hedra Tore med en tyst minut vid hans andra hem som Skarpe Nord var.

IFK Kungälv har förlorat en stor eldsjäl och en nära vän. Föreningens tankar går nu i första hand till Tores fru, barn, barnbarn och hans nära vänner.

Tore Steinsson blev 66 år.